Personal

Weekend in Disneyland

DisneylandDit keer geen artikel over hardlopen, maar wel eentje over de trip naar Disneyland Parijs die ik tijdens het paasweekend maakte.

Als kind heb ik het park een aantal keer bezocht en de Disneymagie is nog steeds niet uitgewerkt bij mij. Ik kan echt genieten van de sfeer in het park, de ontmoetingen met de Disneyfiguren, de mooie decoraties, de vrolijke muziek, de parades, de attracties, …

DisneylandNog tot en met 29 mei staat alles in Disneyland in het teken van Swing into Spring. Op verschillende momenten in de dag is er een speciale parade, Goofy’s Spring Garden, voor het kasteel zijn tal van bloemenperken aangelegd in de vorm van een Disneyfiguur, her en der zijn er Disney-paaseieren verstopt en het hele park straalt ‘lente’ uit. Alleen al die fleurige decoratie-elementen doen mij de hele tijd wegdromen.

Tijdens ons verblijf sliepen we in de Sequoia Lodge. Dat is een hotel met heel veel hout dat geïnspireerd is op de nationale parken in Amerika. De kamers stonden dan weer volledig in het teken van Bambi en zijn vriendjes. Net zoals de andere Disney-hotels, is dit hotel ook enorm proper en verzorgd. Het personeel is er super vriendelijk en ook het ontbijt is degelijk. Sequoia Lodge ligt op 15 minuutjes wandelen van de Walt Disney Studios en het park dus dat was ook mooi meegenomen.

DisneylandOmdat wij in een van de Disney-hotels verbleven, mochten we elke dag 2 uur vroeger het park in. Dat gaf ons de kans om attracties te doen waarvan we wisten dat er later op de dag ontzettend lange wachtrijen zouden staan. Ook al was het overdag zeer druk in beide parken, toch hebben we nergens erg lang moeten aanschuiven. En bij attracties zoals Nemo’s Crush Coaster en Ratatouille, waar de wachttijden opliepen tot meer dan 100 minuten, namen we de Single Rider’s rij die een stuk korter was. Als je het niet erg vind om in een attractie met andere mensen in een wagentje te zitten, zou ik zeker aanraden om ook voor die rij te kiezen. Daarnaast is er bij bepaalde attracties de mogelijkheid om een fast pass af te halen waardoor de wachttijd ook enorm vermindert.

DisneylandDe Disney-magie is voor mij niet compleet zonder een ontmoeting met een Disneyfiguur. Ik ben een grote fan van Marie (de witte kat uit de Aristokatten) en toen ik zag dat je je kon laten fotograferen met haar twijfelde ik dan ook geen seconde. Ik duwde het fototoestel in de armen van mijn vriend en samen hebben we een halfuur staan wachten tot het eindelijk aan ons was. Ik heb welgeteld 1 minuutje bij Marie gestaan, maar die minuut was genoeg om een blijvende glimlach op mijn gezicht te toveren.

De voorbije maanden was het ongelooflijk druk op mijn werk en dankzij het weekend in Disneyland voelde ik mij opnieuw helemaal opgeladen. Soms kan het echt ongelooflijk deugd doen om er eventjes tussen uit te zijn.

Ben jij al in Disneyland geweest? 

Liefs,
Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply beautifulday4makeup 12 april 2016 at 20:52

  OOOh i just love Disney! Ik wil er binnenkort nog eens heen

 • Reply Carolien - On a Healthy Adventure 13 april 2016 at 14:24

  Ik ga binnenkort nog eens. Het is al te lang geleden.
  Wachten voor een foto met een figuurtje moet kunnen. Ik doe dat soms ook bij de prinsessen (als één van de weinige ouderen) als het niet té lang aanschuiven is. Stijn vindt dat lang wachten natuurlijk niet zo leuk, maar ja, het is Disneyland voor iets 😉
  Ik vind het ook heerlijk om er gewoon rond te lopen. Bij die winkeltjes moet ik me vooral inhouden om niet al dat servies mee te nemen, haha.

 • Reply Sandra 14 april 2016 at 13:20

  Wat leuk dat je met Pasen naar Disneyland bent geweest! Echt heerlijk dat je er even tussenuit kon gaan! Gaaf dat er nu zo’n thema is. Ik ben er ook ooit geweest, een jaar of 11 geleden volgens mij. Dat is al een tijdje geleden! Toch zou ik er voor mezelf niet snel weer naar toe gaan, maar eerder als ik kinderen heb. Ben zelf niet zo’n pretparken fan namelijk haha!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge