Event

Wedstrijd: Midwinternachtrun Gent

Midwinternachtrun-Gent
De Midwinternachtrun was in 2014 mijn allereerste 10-kilometerwedstrijd en het leek me leuk om, 4 jaar later, nog eens mee te doen. Toen liep ik de afstand in 1u02’en was ik helemaal kapot aan de finish. Intussen is het parcours niet meer hetzelfde en ben ik zelf ook al wat meer getraind. Hoog tijd dus voor nieuwe herinneringen.

Dat mijn mama en tante regelmatig mee naar wedstrijden gaan, wisten jullie al. Voor de Midwinternachtrun had ik ander gezelschap mee, namelijk mijn vriend. Hij is vooral een fietser, maar omdat hij net als ik fan is van de stad Gent, wilde hij erg graag meelopen. En zo kwam het dus dat we op zaterdag 8 december samen aan de start stonden. Op voorhand hadden we afgesproken dat we samen zouden lopen op een comfortabel tempo. Zo zouden we er een ontspannen wedstrijd van kunnen maken.

Aangezien ik de traagste loper van ons beide ben, mocht ik het tempo bepalen. Ik had me voorgenomen om aan 10 km/u te lopen. Dat is een tempo dat ik lang kan volhouden én waarbij ik ook nog wat kan babbelen. Al meteen bij de eerste kilometer werd duidelijk dat we sneller dan 10 km/u zouden lopen. We werden wat meegezogen in de stroom en tegelijk voelde ik ook aan mijn benen dat het vandaag vlot zou gaan.

Al babbelend legden we het parcours af en kwamen we op plaatsen waar ik in Gent nog nooit geweest was. Altijd fijn om zo nieuwe dingen te ontdekken! Onderweg zag ik dat we steeds sneller liepen per kilometer, maar ik liet het zo. Het ging goed, we hadden het allebei naar onze zin en de kilometers vlogen voorbij!

En zo bereikten we de finish in 54’36”. Zo leuk om dit samen te kunnen doen én er achteraf nog een heel goed gevoel aan over te houden. Dit was tevens ook het laatste event dat ik dit jaar in samenwerking met de NN Running Club liep. Benieuwd naar de andere wedstrijden waaraan ik meedeed? Ik zet ze nog even op een rijtje: The Color Run Brussel, Dwars door Mechelen en Great Bruges Half Marathon.

Zin om ook lid te worden van de NN Running Club? Dat kan via deze link! Een account aanmaken is heel eenvoudig en eens je geregistreerd bent en je wearable(s) gekoppeld hebt, kan je NN coins beginnen verzamelen. Die kan je bijvoorbeeld inruilen voor startbewijzen van hardloopevents. Wie weet kom ik jou dan in 2019 eens tegen op één van de events :).

Liefs,
Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge