Training

Road to Paris: Januari

Road to Paris-JanuariOp 14 april loop ik mijn derde marathon en sinds begin januari staan al mijn trainingen in functie van Parijs. Omdat ik het zelf altijd leuk vind om te zien hoe anderen trainen tijdens hun marathonvoorbereiding, geef ik je graag een recap van wat ik de voorbije maand allemaal uitgespookt heb op trainingsvlak.

 • Hardloopkilometers: 122
 • Aantal trainingen: 16 (waarvan 13 hardlooptrainingen en 3 HIIT-trainingen)
 • Gemiste trainingen: 3
 • Wedstrijden: 1 – Trail Run in De Schorre (Boom)

Marathon Parijs: week 1 (7/1 t.e.m. 13/1)

Januari-Week1

De eerste week van mijn trainingsschema en het ging al meteen mis: ik moest een training overslaan (al weet ik nu niet meer hoe het komt dat ik er een gemist heb, haha). De trainingen die ik wél deed, waren een fartlek training van 30’, een LSD van 50’ en een 10 km-wedstrijd.

Die laatste was geen gewone wedstrijd, maar een trail langs de kleigronden in recreatiedomein De Schorre. En ik kan je verzekeren, die kleigronden waren niet om te lachen. Het had het hele weekend al geregend en het parcours was veranderd in één grote modderpoel. Het resultaat? Ik stond vol blauwe plekken van te vallen en deed meer dan 1u en 30 minuten over die 10 kilometer.

Marathon Parijs: week 2 (14/1 t.e.m. 20/1)

Januari-Week2

De eerste trainingsweek waarbij ik vier looptrainingen afwerkte en dat gaf zoveel voldoening! De intervallen zijn uitdagend en vereisen heel wat energie, maar het voelt zo goed als ik achteraf zie dat ik alle tempoblokken netjes heb kunnen afmaken.

Mijn lange duurloop heb ik helaas moeten inkorten tot 6,5 km (in plaats van de beoogde 18 km) omdat ik zóveel hoofdpijn had tijdens het lopen. Ik moest gewoon naar huis terugkeren omdat de pijn echt niet meer houdbaar is. ’s Avonds dan maar extra vroeg in bed gekropen en gelukkig was het de ochtend nadien al een stuk beter.

Marathon Parijs: week 3 (21/1 t.e.m. 27/1)

Januari-Week3

Mijn beste trainingsweek van januari: goed voor vijf trainingen en 42 km (4x hardlopen en 1x HITT). Ik deed een intensieve duurloop van 70’, een fartlek van 30’, een extensieve duurloop van 30’ en een LSD van 20 km. De rustige trainingen (zoals LSD) blijven mijn favoriet, maar ik begin de snelheidstrainingen ook meer en meer te appreciëren. Door de afwisseling van zones/tempo’s vliegt de tijd echt voorbij tijdens zo’n trainingen.

Marathon Parijs: week 4 (28/1 t.e.m. 3/2)

Januari-Week4

Mijn laatste trainingsweek van januari was geen hoogvlieger. Het was de week van mijn verjaardag en door alle verjaardagsdrukte en drukte op het werk, lukte het me niet om mijn vijf trainingen af te werken. Ik heb er slechts drie gedaan; een HIIT-training, een intervaltraining van 70’ en een lange duurloop van 22 km. De trainingen gingen super en dat geeft weer heel wat extra vertrouwen voor Parijs.

Op naar een nieuwe maand! En ik stel mezelf ook meteen een extra doel: geen training missen/overslaan in februari. Ik hou jullie op de hoogte 😉.

Liefs,
Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Laura - Essential Honesty 11 februari 2019 at 09:43

  Super veel succes met de marathon Aurelie! Lijkt me echt super, door de straten van Parijs te lopen! Heel veel succes komende maand met de trainingen!

  • Reply Aurelie 13 februari 2019 at 14:29

   Dankjewel Laura! Jaaa, ik kijk er zo naar uit! Het parcours zou super mooi zijn. En het is intussen al meer dan 10 jaar geleden dat ik nog eens in Parijs was.

  Leave a Reply

  CommentLuv badge