Training

ROAD TO HALF MARATHON #3

halve-marathon-week-35Afgelopen week moest een week worden waarin ik weer wat extra kilometers zou maken en zou deelnemen aan twee wedstrijden. Een valpartij met mijn fiets gooide echter enorm veel roet in het eten waardoor ik mijn planning helemaal door elkaar moest gooien.

Maandag 29 augustus
Zoals elke maandag liep ik samen met de loopclub. We liepen 8 km aan een rustig tempo en voor mij zijn deze loopjes dan ook de perfecte herstelruns. Ik voelde niets meer van de 16 km die ik de zaterdag ervoor gelopen had, dus dat was prima.

Dinsdag 30 augustus
Dinsdag hield ik een rustdag omdat ik zowel op woensdag, vrijdag als zondag nog zou lopen en ik wilde mijn benen wat sparen.

Woensdag 31 augustus
Voor woensdag had ik heel wat plannen. Ik ging op tempo naar de fitness lopen, daar ging ik meedoen aan de abs&core groepsles om nadien opnieuw naar huis te lopen. Helaas, ging dat allemaal niet door omdat ik op de terugweg van kantoor naar huis met mijn fiets gevallen was. Ik had schaafwonden aan mijn knieën en voeten en lopen was dan ook even geen optie meer.

Donderdag 1 september
Had niemand mij kunnen waarschuwen dat schaafwonden zoveel pijn doen? Intussen is mijn voet ook gezwollen door de val en besef ik dat ik de 5km-wedstrijd van vrijdag beter laat vallen. Op zondag staat immers Battle of Thor op het programma. Dat is een obstakelrun waarvoor ik mij al maanden geleden had ingeschreven en die wilde ik echt niet laten schieten.

Vrijdag 2 september
Ik begon wat rusteloos te worden van al dat niets doen en deed daarom een aantal filmpjes van Blogilates waarin de focus ligt op de buikspieren en de armen. Toch nog iets waarvoor ik mijn voeten en benen niet nodig heb.

Zaterdag 3 september
Er begint intussen een korst op mijn schaafwonden te komen en ook de zwelling begint te verdwijnen.  Meedoen aan de Battle of Thor zou dus moeten lukken. Samen met mijn vriend besteed ik de hele zaterdag in het huis dat we aan het opknappen zijn zodat we er dit najaar in kunnen gaan wonen.

Zondag 4 september
Race day! Een volledig verslag van de Battle of Thor komt er deze week nog aan. Ik kan alvast vertellen dat ik het volledige parcours van 12 km uitgelopen heb, maar dat ik halverwege wel een tussenstop bij de EHBO heb moeten maken. De wonde aan mijn voet begon onderweg namelijk heel veel pijn te doen door al het water en de modder.

Doordat mijn voet op dit moment veel pijn doet, heb ik voorlopig alle looptrainingen even geschrapt. Van zodra mijn voet genezen is (en ik hoop dat dat heel snel is), vlieg ik er weer volledig in.

Hoe zag jouw trainingsweek er uit? 

Liefs,
Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge