Running gear

Review Stox compressiekousen

stox-compressiekousenTijdens mijn lange duurtrainingen voor de marathon van Antwerpen heb ik mij een paar compressiekousen aangeschaft. Onder het mom van ‘baat het niet, dan schaadt het niet’ droeg ik ze tijdens een aantal duurlopen. Benieuwd naar wat ik van de Stox compressiekousen vind? Lees dan snel verder.

Wat zijn compressiekousen?

Compressiekousen bestaan in allerlei vormen en maten, maar ze hebben stuk voor stuk dezelfde werking. De strakke pasvorm zorgt voor minder beweeglijkheid van je kuitspieren. Hierdoor vermindert de tractie aan je achillespees en scheenbeenvlies. Dit kan je helpen bij het vermijden van verschillende blessures. Daarnaast zitten de kousen strakker bij je enkel dan bij je kuit. Zo wordt het bloed in je onderbeen sneller naar je hart geduwd. Afvalstoffen kunnen op die manier sneller worden afgevoerd zodat jij minder last hebt van zware benen.

Wat vind ik van de compressiekousen van Stox?

In het begin stond ik wat sceptisch tegenover compressiekousen. Zouden ze echt zoveel effect hebben als beloofd? Ik besloot ze voor het eerst aan te doen tijdens een rondje van 25 km om te kijken of ik er iets van zou merken. En of ik er iets van merkte! Waar ik normaal gezien na zo’n 20 kilometer pijn in mijn kuiten begin te krijgen, kwam die pijn er tijdens die training niet. Ook na afloop voelden mijn benen licht aan en was er van stijfheid geen sprake. Dit was overigens geen gelukstreffer want ook de andere keren dat ik mijn compressiekousen droeg tijdens een duurloop, voelden mijn benen veel lichter en minder pijnlijk aan dan gewoonlijk.

Daarnaast moet ik er ook bij vermelden dat de kousen heel fijn zitten. Ze zitten weliswaar strak rond mijn been, maar spannen of snijden niet. Hiervoor is het natuurlijk wel belangrijk dat je de juiste maat kiest. Kijk daarom bij de aankoop van compressiekousen altijd goed naar de matentabel of laat je adviseren in een speciaalzaak.

Omdat mijn eerste paar compressiekousen mij zo goed beviel, heb ik intussen ook al een tweede paar gekocht. Dat paar is gemaakt uit een iets lichtere stof, maar heeft nog steeds dezelfde mate van compressie. Hierdoor zijn het de ideale kousen om te dragen op warme dagen.

Je bepaalt voor een paar compressiekousen €34.95 bij Stox. Hou zeker hun social mediakanalen in de gaten want regelmatig bieden ze je daar een kortingscode aan om de kousen wat voordeliger aan te kopen.

Draag jij compressiekousen?

Liefs,
Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Sarah 26 juli 2018 at 09:10

    Interessant om te lezen! Heb er zelf nog nooit mee gelopen… Maar ik loop ook niet echte lange afstanden. Heb wel vaak last van zware benen/stijve kuiten na het lopen de laatste tijd… Zou dat ervoor ook helpen?
    Heb mij nu wel net een foam roller aangeschaft. Hopelijk helpt dat al. 🙂
    Groetjes!

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge