Running gear

Review Salomon Sonic RA

Salomon Sonic RAHardloopschoenen hebben een enorme impact op je loopprestaties en een goede schoen is dan ook goud waard. Bij Salomon hebben ze recent drie varianten van dezelfde schoen op de markt gebracht: Sonic RA Max (biedt heel wat demping en steun voor beginnende lopers), Sonic RA en Sonic RA Pro (hele lichte schoen voor gevorderde lopers). Zo hoef je je vertrouwde hardloopschoenen niet in te ruilen voor het onbekende wanneer je als loper toe bent aan een nieuw paar dat past bij jouw hardloopniveau. Ik heb de afgelopen maanden de Sonic RA uitvoerig getest en vertel je dan ook graag meer over deze schoen.

Dit is wat Salomon zelf over de Sonic RA zegt:

“Enter the running avenue and build fitness day after day. A “go-to” reliable trainer, SONICRA WOMEN’S delivers a comfortable, responsive and dynamic ride that will keep you going mile after mile.”

Salomon kende ik vooral als het merk dat heel sterk is op het vlak van trailrunning. Ik was dan ook enorm benieuwd naar hoe hun hardloopschoenen voor op de weg mij zouden bevallen.  Ik kan alvast vertellen dat ik onder de indruk ben door de veelzijdigheid van de Sonic RA!

Toen ik de Sonic RA voor het eerst aantrok, viel me meteen op hoe comfortabel die zit. Alsof ik op wolkjes loop. Daarnaast vind ik het een groot pluspunt dat hij aan het midden van mijn voet nauw aansluit en aan de tenen wat breder is zodat ik daar voldoende bewegingsruimte heb. Dankzij de ingebouwde kussentjes aan de hiel, zit mijn voet ook heel stabiel. Bovendien ziet hij er ook nog eens super leuk uit.

Salomon Sonic RA

Veelzijdige trainingspartner

Omdat ik ervan overtuigd ben dat je een schoen pas echt leert kennen wanneer je er verschillende soorten trainingen mee doet, heb ik hem zowel gedragen tijdens duurlopen, intervaltrainingen, tempoloopjes en wandelingen. Hij voelt ontzettend licht aan, maar geeft me tegelijk ook veel steun en demping . Dat maakt hem voor mij de ideale trainingspartner. Ik draag de Sonic RA dan ook met plezier meerdere keren per week. Enkel voor lange duurlopen (+ 20 km) laat ik ze voorlopig nog thuis en kies ik voor de schoenen waarop ik in Antwerpen de marathon gelopen heb.   

Enig minpuntje aan de schoen zijn de grote ruimtes onderaan de zool. Wanneer ik in het bos op oneffen paden loop, durft er al eens een steentje te blijven steken. Maar gelukkig is dat snel opgelost en weegt dat niet op tegen het plezier dat deze schoen mij geeft.

De Salomon Sonic RA is te koop voor € 140. Meer info over deze schoen (en over de Sonic RA Max en Sonic RA Pro) vind je op de website van Salomon zelf.

Liefs,
Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge