Running gear

Review Polar M430 hardloophorloge

Polar-M430Als hardloper zou ik niet meer zonder hardloophorloge kunnen. Dankzij Polar had ik enkele maanden geleden de kans om aanwezig te zijn op de lancering van de M430. Intussen heb ik dit hardloophorloge uitgebreid getest.

Vooraleer ik je vertel wat ik ervan vind, zal ik misschien snel even toelichten wat de Polar M430 zo uniek maakt. DeM430 is een waterdicht GPS-horloge met hartslagmeting aan de pols. Je hebt dus geen hartslagband meer nodig tijdens je trainingen. Het horloge beperkt zich niet enkel tot hardlopers, maar kan ook voor heel wat andere sporten gebruikt worden (zwemmen, fietsen, bootcamp, voetbal, …). Daarnaast meet de Polar M430 24/7 jouw activiteit en kan je hem dus ook gebruiken als activity tracker.

Uiterlijk en gebruiksgemak van de Polar M430

Voorheen liep ik met een TomTom Cardio 2 en het was dus wat wennen aan het uiterlijk en de bediening van de Polar M430. Zo is dit horloge een stuk groter dan mijn TomTom en waar ik dat in het begin als een nadeel zag, zie ik dat nu meer en meer als een voordeel.

Een groot hardloophorloge betekent immers een groot scherm  en tijdens het hardlopen kan ik dan ook in een oogopslag mijn gewenste parameters zien. Daarnaast is de M430 heel intuïtief in gebruik en wijzen de knoppen aan de zijkant van het scherm zichzelf uit.

Optische hartslagmeting

Om me zo goed mogelijk voor te bereiden op de marathon van New York, heb ik via een lactaattest mijn hartslagzones laten bepalen. Ik vind het dan ook ontzettend belangrijk dat mijn hardloophorloge mijn hartslag correct weergeeft.

Om je hartslag zo goed mogelijk te bepalen, moet je de Polar M430 wel strak om je pols dragen. Anders durft hij wel eens weg te vallen of een verkeerde waarde te geven. Via de Polar Flow app kan je je hartslagzones instellen en kan je tijdens het lopen ervoor kiezen om een bepaalde zone te vergrendelen. Wanneer je dan boven of onder die zone gaat, trilt het horloge. Dit vind ik een ontzettend handige feature want zo hoef je niet de hele tijd op je horloge te kijken om te zien of je niet te snel/te traag gaat.

Polar Flow

Ik heb de Polar Flow app hierboven al even vermeld, maar dit is dus dé plaats waar je al je trainingsgegevens kan raadplegen. De app (ook raadpleegbaar via je computer) geeft ontzettend veel informatie over je trainingen, je herstel en je vooruitgang. Bovendien kan je via een fitheidstest ook je algemene fitheid te weten komen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om gepersonaliseerde trainingsschema’s te maken. Daarnaast kan je ook al jouw eigen trainingen (zoals bijvoorbeeld intervaltrainingen) programmeren in de app.

Eindoordeel van de Polar M430

Ik ben ontzettend blij met de Polar M430. Het is dan ook het perfecte trainingsmaatje in de aanloop naar mijn eerste marathon. In het begin neigde ik meer naar mijn TomTom, maar nu zou ik niet meer zonder mijn M430 kunnen. Echt een top horloge dat bovendien ook nog eens ontzettend betaalbaar is.

Loop jij ook met een hardloophorloge?

Liefs,
Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge