Inspiratie

Review: Live, Love, Run

Live-Love-RunAl jaren volg ik Annemerel’s blog. Toen ik hoorde dat ze begin februari een boek over hardlopen, genaamd Live, Love, Run, zou uitbrengen, wilde ik dat boek dan ook meteen in mijn bezit hebben. Ik ken namelijk niemand die zó enthousiast over hardlopen kan praten/schrijven.

Annemerel is voor mij een ontzettend grote inspiratiebron op hardloopvlak. Meer nog, ik zou zelfs durven zeggen dat zij de reden is waardoor ik drie jaar geleden ben gaan lopen. Zij was toen in volle voorbereiding voor de NYC marathon en haar hardloopverhalen waren zo aanstekelijk dat ik ook besloot om eens een rondje te gaan lopen. Doordat ik zo geniet van de hardloopposts op haar blog waren mijn verwachtingen van het boek dan ook hoog.

Inhoud

In Live, Love, Run bespreekt Annemerel elk aspect van hardlopen: blessures, crosstraining, uitrusting, verschillende soorten trainingen, motivatie, … Daarnaast bevat het boek ook een aantal fijne recepten – vooral het bananenbrood is een aanrader! –, een handleiding voor de perfecte hardloopselfie, de 25 beste looptips en hardloopschema’s. Het boek is heel toegankelijk geschreven, maar dat betekent absoluut niet dat het zich enkel richt op de beginnende hardloper. Ook voor de (meer) gevorderde loper staan er genoeg tips & tricks in die hun manier van hardlopen kunnen verbeteren.

Vormgeving

De vormgeving van het boek vind ik echt top. De lay-out staat dicht bij die van de blog van Annemerel en dat zorgt ervoor dat ik haar blog en boek als één groot geheel zie. Daarnaast bevat Live, Love, Run heel wat prachtige foto’s die gemaakt werden door Sabine Metz. Die foto’s werden aangevuld met foto’s die Annemerel zelf gemaakt heeft. Door het grote aantal foto’s is het boek erg visueel en aantrekkelijk om te lezen.

Eindoordeel Live, Love, Run

Live, Love, Run leest super snel weg. Ik had het boek vrijdag in huis en zaterdagavond was het al uit. Dat is vooral te danken aan de schrijfstijl van Annemerel en de opbouw van het boek. De afwisseling tussen informatie en persoonlijke anekdotes zorgen ervoor dat het boek leest als een trein.

Via haar blog wist ik al dat Annemerel inspirerend en motiverend over hardlopen kan schrijven en dat komt in Live, Love, Run nog meer naar voren. Onmiddellijk nadat ik de laatste pagina gelezen had, wilde ik mijn hardloopschoenen aantrekken om alle tips in de praktijk uit te testen. Ik wil ook de perfecte hardloopselfie kunnen maken, een marathonschema kunnen afwerken, verschillende trainingsvormen aan mijn routine kunnen toevoegen, … Kortom, dit boek is echt een aanrader voor iedereen die van hardlopen houdt én zeker ook voor iedereen die de hardloopkriebels nog niet te pakken heeft, maar er wel voor openstaat.

Kende jij dit boek al?

Liefs,
Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Linda 31 maart 2016 at 10:50

  Ik had het ook in no time uitgelezen! Het is echt een super leuk boek!

 • Reply Carolien - On a Healthy Adventure 1 april 2016 at 06:55

  Annemerel heeft zo’n leuke schrijfstijl! Ik ben afgelopen weekend aan het boek begonnen, snel de rest nog lezen 🙂

 • Reply Evi 16 mei 2016 at 00:38

  Ik ben net begonnen aan het schema voor de 5km uit haar boek en was met het Googlen naar leuke wedstrijden op jouw blog uitgekomen. Ondertussen ben ik fan 😀 Ik volg!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge