Inspiratie

Review: Het Sportkookboek

het-sportkookboekSinds ik vorig jaar besloten heb om mij meer te focussen op het lopen van lange afstanden kwam ik tot de conclusie dat ik eigenlijk nog heel wat vragen had op het vlak van voeding. Wat eet ik het best na een lange duurloop? Met welk ontbijt heb ik voldoende voedingsstoffen binnen? Wat eet ik op een rustdag? Ik was dan ook enorm blij toen ik onder de kerstboom Het Sportkookboek van Stephanie Scheirlynck aantrof.

“Voor sporters is het belangrijk om de juiste voedingsstoffen op het juiste moment binnen te krijgen. Zo halen ze het maximum uit hun trainingen en zorgen ze ervoor dat hun lichaam goed herstelt na een inspanning.

Dit boek bevat een schat aan informatie voor zowel professionele als recreatieve sporters. In het eerste deel wordt uitgelegd wat voeding met je lichaam doet en waarom sporters bepaalde soorten voeding nodig hebben. Het tweede deel vertelt je exact wat je moet eten op rustdagen, rustige en intensieve trainingsdagen, dagen met krachttraining en wedstrijddagen. Je krijgt voor elke dag originele en lekkere recepten.”

Inhoud

Het Sportkookboek start met algemene informatie over de verschillende voedingsstoffen (koolhydraten, eiwitten, vetten, …) en wat de impact hiervan is op je lichaam. Vervolgens wordt er dieper ingegaan op alle aspecten van sportvoeding en wat je nu juist nodig hebt om je sportprestaties te verbeteren.

De theoretische introductie wordt gevolgd door een praktisch deel dat uitgebreid vertelt over wat je nu precies moet (mag) eten tijdens de verschillende fases in je trainingsschema. Die verschillende fases zijn: rustdagen, rustige trainingsdagen, intensieve trainingsdagen, dagen met krachttraining en wedstrijddagen. Elke fase is voorzien van heel wat toegankelijke recepten voor zowel het ontbijt, de lunch, het diner en de tussendoortjes zodat je op elk moment van de dag inspiratie hebt.

Wat vind ik van Het Sportkookboek?

Het boek is ontzettend visueel opgebouwd en het bevat dan ook erg veel mooie sport- en receptfoto’s. Dit maakt het zeer aangenaam om te lezen. Hoewel Het Sportkookboek over een zeer specifiek onderwerp spreekt, is volgens een logisch verhaal opgebouwd zodat je als lezer steeds duidelijke en begrijpbare informatie voorgeschoteld krijgt. Dit boek is dan ook een must read voor elke sporter die graag meer wil weten over de impact van voeding op zijn sportprestaties.

Je koopt Het Sportkookboek onder andere bij bol.com voor €34,99.

Liefs,
Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge