Running gear

Review Garmin vivosport

garmin vivosportEen tijdje geleden werd ik door Garmin benaderd of ik hun nieuwste activity tracker, de Garmin vívosport wilde testen. Natuurlijk wilde ik dat! Ik draag al een aantal maanden een Fitbit Charge 2 en was dan ook benieuwd naar de mogelijkheden van andere activity trackers. Ik heb de Garmin vívosport nu een aantal weken getest en vertel je graag wat ik ervan vind!

Wat is de Garmin vívosport?

De Garmin vívosport is een activity tracker die jouw dagelijkse activiteiten en trainingen meet en analyseert. De activity tracker beschikt over een 24/7 hartslagmeting waardoor het aantal verbrande calorieën nauwkeurig wordt weergegeven. Maar dat is niet het enige! Naast het calorieverbruik, vertelt de Garmin vívosport je ook meer over het aantal stappen dat je per dag zet, jouw fitnessleeftijd en je VO2 Max, je slaappatroon, je stressniveau, … Daarnaast bevat de vívosport ook een ingebouwde GPS waarmee je je outdoor activiteiten nauwkeurig kan vastleggen.

Garmin-Vivosport

De Garmin vívosport is verkrijgbaar in drie kleuren (grijs, roos of geel) zodat je er eentje kan kiezen die perfect bij jou past. Ik vind persoonlijk het design van de Fitbit Charge 2 mooier, maar ik kan me goed voorstellen dat er heel wat mensen zijn die juist het sportievere uiterlijk van de Garmin vívosport meer appreciëren.  

De Garmin Mobile Connect app

De installatie van de Garmin vívosport is heel eenvoudig. Het enige wat je nodig hebt, is een opgeladen toestel en de Garmin Connect app op je telefoon. Eens je apparaat gekoppeld is met jouw telefoon kan je via bluetooth makkelijk je activiteiten synchroniseren.

De Garmin Connect app geeft je meer inzicht in alle parameters die via je vívosport verzameld worden. Zo kan je in detail zien hoeveel stappen je per dag zet, hoeveel calorieën je verbrandt, hoe je slaappatroon eruit ziet, … Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om badges te verzamelen als je bepaalde doelen haalt en om uitdagingen aan te gaan met mensen die dezelfde vooropgestelde doelen als jij hebben. Ook je sportactiviteiten worden nauwkeurig in de app weergegeven. Hierdoor krijg je in een oogopslag te zien hoe actief jij dagelijks bent.

Features

Nog een keer alle features van de Garmin vívosport op een rij. De tracker bevat:

  • Een batterij die tot wel 7 dagen meegaat
  • 24/7 hartslagmeting
  • Slaapmeter
  • Ingebouwde GPS voor al je buitenactiviteiten
  • Functies voor fitness-monitoring, zoals schattingen van VO2 max. en fitnessleeftijd
  • Doorlopende stressmeting zodat je weet hoe je lichaam reageert op mogelijk stressfactoren
  • Waterbestendig design; je mag er dus mee gaan zwemmen, in de regen mee hardlopen, douchen, …
  • Multi-sport tracking (wandelen, fietsen, hardlopen, krachttraining en cardiotraining)
  • Telefoon notificaties

De prijs

De Garmin vívosport kost €199. Dat is veel, maar deze activity tracker is zijn geld meer dan waard. Het toestel gaat dankzij de ingebouwde GPS meer in de richting van de sporthorloges en dat is, in mijn ogen, een heel groot voordeel ten opzichte van activity trackers van andere merken.

Ik heb deze Garmin vívosport met veel plezier gedragen en moest dan ook wennen toen ik na de testperiode weer overging naar mijn Fitbit Charge 2. Als je op zoek bent naar een geavanceerde activity tracker die je naast de gebruikelijke inzichten (zoals aantal stappen, calorieën, slaappatroon,…) ook meer diepgaandere analyses verschaft (zoals fitnessleeftijd, stressniveau, VO2 max., …) dan is dit toestel zeker wat voor jou!

Liefs,

Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge