Running gear

Review: Asics fuzeX

Asics-fuzeXEen tijdje geleden was ik aanwezig op de opening van de Asics Brand Store in Brussel en daar ging ik niet met lege handen naar huis. Ik kreeg de kans om de Asics fuzeX uit te proberen en na de nodige testrondjes vertel ik je graag wat ik er van vind.

Toen ik zag dat ze deze schoenen voor mij uitgezocht hadden, was ik super blij. De fuzeX ziet er niet alleen geweldig uit, maar voelt ook erg licht en tegelijk toch stevig aan. Ik was dan ook ontzettend benieuwd naar hoe deze schoen het zou doen tijdens een aantal testruns. Dit is wat Asics zelf over de schoen zegt:

De fuzeX schoen is de perfecte cocktail van veelzijdigheid, design, performance, stijl én hoogwaardige techniek. Dat laatste aspect garandeert de kwaliteit die hardlopers van ASICS gewent zijn. Zo is de nieuwe fuzeGEL lichte tussenzool ontwikkeld in het Institute of Sport Science in Kobe, Japan. De schoenenserie van fuzeX combineert lichtgewicht, beweeglijkheid en bescherming in een mooi design. Kortom: een heel veelzijdige hardloopschoen: voor korte en langere afstanden, een workout training in de sportschool of een feestje na afloop.

Asics-fuzeXIk heb de fuzeX zowel in de fitness als tijdens intervaltrainingen, korte en lange duurloopjes gedragen en het is inderdaad een erg veelzijdige schoen. De fuzeX sluit goed aan mijn voet aan waardoor hij mij de nodige stevigheid en stabiliteit geeft bij het beoefenen van krachttraining. Tegelijk is hij dankzij zijn licht gewicht ook de perfecte partner in crime tijdens intervaltrainingen. Hij geeft mij immers het gevoel dat ik veel snelheid maak en dankzij de lage heeldrop voel ik de grond ook beter onder mijn voeten. Bij lange duurlopen (+ 10km) mis ik wat extra demping en stevigheid, maar daarvoor heb ik genoeg andere schoenen in mijn collectie.

Sinds ik de fuzeX heb, werk ik alle intervaltrainingen af op deze hardloopschoen en ik zou hem niet meer kunnen missen. Mocht je op zoek zijn naar een sportschoen waar je zowel mee kan hardlopen als naar de gym mee kan gaan, dan raad ik je aan om de Asics fuzeX zeker eens te proberen in de winkel.

Liefs,
Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge