Training

Resultaten tweede lactaattest

lactaattestVia mijn instagram konden jullie al zien dat ik twee weken geleden een tweede lactaattest gedaan heb. Inmiddels heb ik de resultaten én bijhorend schema ontvangen. Benieuwd naar mijn (eventuele) vooruitgang of nieuw schema? Lees dan snel verder.

Mocht je niet weten wat een lactaattest is of wat zo’n test precies inhoudt, dan verwijs ik je graag door naar mijn blogpost over mijn eerste lactaattest. Daarin vertel ik meer in detail wat zo’n test eigenlijk meet en hoe hij verloopt. Kort samengevat is het een inspanningstest waarbij op basis van de lactaatwaarden in je bloed gekeken wordt hoe het met je conditie gesteld is.

Wat was het resultaat van mijn vorige test?

Bij mijn vorige test kwam naar voren dat mijn basisuithouding gerust nog wat groter mocht worden. Mijn algemene conditie zat goed, maar in de lage hartslagzones was er dus nog ruimte voor verbetering. De afgelopen maanden heb ik dan ook erg veel trage loopjes gedaan in zone 1 en 2. In het begin was het enorm frustrerend om zo traag te moeten lopen, maar gelukkig heeft het wel het gewenste effect.

Wat was het resultaat van deze test?

Uit de nieuwe testresultaten bleek namelijk dat ik vooruitgang gemaakt heb. Mijn basisuithouding werd uitgebreid waardoor mijn spiervezels nu een stuk efficiënter werken dan bij de vorige test. Mijn zone voor vetverbranding werd groter en hier kan ik zeker mijn voordeel uithalen bij lange(re) afstanden.

Wat nu?

De voorbije 8 maanden heb ik hard gewerkt aan mijn basisuithouding en nu is het tijd om sneller te worden! De komende periode staan er dan ook erg veel snelheidstrainingen op mijn programma. Twee keer per week mag ik alles geven tijdens een intervaltraining, tempotraining, piramidetraining…. Toegegeven; het zijn niet mijn meest favoriete trainingen, maar ik geloof er wel in dat ze mij zullen helpen om sneller en krachtiger te worden. En dat is exact wat ik nodig heb voor mijn volgende doel!

Liefs,
Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge