Training

Nog 5 weken tot de halve marathon van Brugge

halve-marathon-bruggeDe halve marathon van Brugge afleggen in minder dan 2 uur. Dat is mijn doel voor dit najaar. Met nog vijf weken tot de start geef ik je graag een update over mijn weg ernaar toe.

Hoe voel ik me op dit moment?

Na twee intensieve weken op het werk waardoor ik oververmoeid ben geraakt en een verkoudheid heb opgelopen, voel ik me nu opnieuw beter. Hardlopen stond in die periode op een laag pitje, maar intussen ben ik opnieuw aan de slag met mijn schema en zet ik mijn weg naar de halve van Brugge verder.

De komende weken blijven bestaan uit een mix van hersteltrainingen, interval- of fartlektrainingen, extensieve duurlopen en lange, trage duurlopen. Zo kom ik tot drie à vier trainingen per week en dat vind ik meer dan prima! De lange, trage duurlopen blijven mijn favoriet, maar ook de tempotrainingen begin ik steeds meer te appreciëren. En dat de trainingen effect hebben, is duidelijk. Zo liep ik op 10 augustus tijdens een wedstrijd een PR op de 5 km. Ik legde de afstand af in 24’38”. Een tijd die ik absoluut niet verwacht had en waarvan ik dacht dat hij nu nog niet binnen mijn bereik lag.

Ik ben dan ook ontzettend gemotiveerd om mijn best te blijven doen zodat ik in Brugge een mooie tijd kan neerzetten.

Staan er nog wedstrijden op de planning?

Dit weekend heb ik meegedaan aan Run Disney en daar liep ik zowel de 5 km als de 10 km en de halve marathon. Ik heb mijn coach bij Energylab beloofd dat ik die drie afstanden rustig zou uitlopen en dat is ook exact wat ik gedaan heb. In Disneyland heb ik mijn eindtijd volledig losgelaten en heb ik me helemaal gefocust op de ervaring. En moeilijk was dat niet. Hardlopen in Disneyland is zo leuk dat ik er het liefst van al zo lang mogelijk van geniet!

Komende zondag, 30 september, doe ik mee aan Dwars door Mechelen. Dit wordt mijn eerste 10 km-wedstrijd en wordt tegelijk een test voor de halve marathon. Hier mag ik voluit gaan om te zien waar ik sta. Aangezien ik nog nooit 10 km tijdens een wedstrijd gelopen heb, heb ik geen idee van wat ik van mezelf mag verwachten. Wordt vervolgd dus 😉.

Halvemarathonkriebels heb ik op dit moment nog niet. Ik kijk er wel al ontzettend naar uit om op 21 oktober door het mooie Brugge te lopen!

Liefs,
Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Catherine 27 september 2018 at 13:14

    Oh wow. Ik was ook in Disneyland afgelopen weekend en heb daar mijn eerste halve marathon gelopen. Zoveel respect voor iedereen die de 36K challenge deed!! Door vermoeidheid heb ik wel niet de tijd gelopen die ik gehoopt had, dus ik ben aan het denken om ook mee te doen aan de halve marathon van Brugge of Gent (één week na die van Brugge) en het hopelijk daar iets beter te doen 🙂

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge