Training

Nog 3 dagen tot de marathon van Antwerpen

3-dagen-marathon-antwerpenZondag loop ik mijn tweede marathon in Antwerpen en de zenuwen beginnen nu toch lichtjes te komen. In dit artikel geef ik je een laatste update over de wedstrijd en vertel ik wat meer over mijn laatste trainingsweek, verwachtingen, outfit, …

Hoe zien mijn laatste dagen voor de marathon er uit?

Rust, rust, rust. Dat wordt het codewoord voor de komende dagen. Vandaag (donderdag) loop ik nog een laatste keer 4,2 km en vanaf dan doe ik absoluut niets meer. De voorbije drie weken heb ik heel veel last gehad aan de achterkant van mijn knie waardoor ik trainingen niet altijd heb kunnen doen zoals ik ze wilde (of zelfs helemaal heb moeten overslaan). Op dit moment valt de pijn goed mee en geloof ik er ook in dat ik er een marathon mee kan lopen. Laat ons hopen dat die gedachte ook terecht is.

Wat is mijn streeftijd?

In New York liep ik in november mijn eerste marathon in 4u30 op een zeer heuvelachtig parcours. De organisatie van de marathon van Antwerpen stelt het parcours voor als ‘vlak en snel’. Ik geloof dan ook dat het mogelijk moet zijn om onder die 4u30 te duiken. Maar natuurlijk moet alles dan meezitten. En daar vrees ik op dit moment een beetje voor. Ze voorspellen namelijk erg warm weer en ik weet uit ervaring dat mijn lichaam dan tijdens het hardlopen wat protesteert. Ik ben me dan nu ook volop aan het inlezen over wat ik kan doen om de impact van de warmte zoveel mogelijk te minimaliseren. Ik leg mezelf bewust dan ook geen tijd op omdat ik anders de hele tijd naar mijn horloge zou kijken en mezelf nerveus zou maken. Maar laat ik het zo stellen: tussen 4u30 en 4u25 is brons, tussen 4u25 en 4u15 is zilver en minder dan 4u15 is goud voor mij.

Welke outfit zal ik dragen?

Ik hou de weersvoorspellingen nauwlettend in het oog en zoals het er nu naar uitziet wordt het een zonnige dag (vrijwel geen wolkje) met temperaturen die kunnen oplopen tot 25°C. Niet het weer waarop ik gehoopt had toen ik me in januari inschreef. Zondag draag ik mijn favoriete hardloopshortje van Nike waarmee ik ook de marathon in New York gelopen heb, een driFit t-shirt of tanktop, mijn asics dynaflytes waar ik al mijn duurlopen op gedaan heb en een petje. Ik twijfel enkel nog over mijn compressiekousen. Ze zorgen ervoor dat mijn benen minder snel vermoeid aanvoelen, maar ik vrees een beetje dat ze na verloop van tijd te warm gaan zijn… Hmm. Dilemma’s!

Het aftellen kan beginnen!

Liefs,

Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge