Training

Nog 5 dagen tot de halve marathon van Brugge

Halve-Marathon-BruggeZondag loop ik de halve marathon van Brugge, en ook al heb ik die afstand intussen al meermaals gelopen, toch beginnen de zenuwen lichtjes te komen. In dit artikel geef ik je een laatste update over de wedstrijd en vertel ik wat meer over mijn laatste trainingsweek, verwachtingen, outfit, …

Hoe ziet mijn laatste trainingsweek voor de halve marathon van Brugge er uit?

Sinds midden juli heb ik hard gewerkt om te staan waar ik nu sta. Deze week is dan ook een rustige trainingsweek waarin ik mijn lichaam zo goed mogelijk voorbereid op de halve marathon. Donderdag ga ik voor een fartlektraining van 35 minuten en zaterdag loop ik samen met de Polar Ambassadors nog een rustig rondje van 6 km. En vanaf dan is het aftellen tot zondag!

Wat is mijn streeftijd?

Sneller worden was één van mijn doelen voor dit jaar. Ik heb in 2018 al een PR op de 5 km, 10 km en 15 km behaald en nu wil ik daar ook graag de halve marathon aan toevoegen. En daar wil ik zelfs nog iets ambitieuzer zijn dan een PR. Ik wil hem onder de 2 uur lopen. Dat betekent dat ik mijn tijd van de CPC in Den Haag aanscherp met maar liefst 5 minuten. Volgens de coach van EnergyLab is het een realistisch doel en ik probeer dan ook zoveel mogelijk vertrouwen te hebben in een goede afloop.

Welke outfit zal ik dragen?

Ik hou de weersvoorspellingen nauwlettend in het oog en zoals het er nu naar uitziet wordt het een regenachtige dag met temperaturen rond de 15 graden. Ideaal hardloopweer dus. Waar ik vroeger fan was van tights tot aan mijn knieën, draag ik nu het liefst van al shortjes. Grote kans dus dat ik in Brugge aan de start verschijn in een short met een t-shirtje. Aan mijn voeten draag ik hoogstwaarschijnlijk mijn Ride ISO’s van Saucony en daarnaast zal ik ook mijn rugzakje/waterzak van Decathlon meenemen. Dan hoef ik aan de waterpunten alvast niet te stoppen om even te drinken.

Het aftellen kan beginnen!

Liefs,

Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Josefien 18 oktober 2018 at 08:20

    Succes Aurélie! Jij kan het zeker onder de 2 uur, ik geloof erin!

    • Reply Aurelie 24 oktober 2018 at 20:12

      Dankjewel voor je lieve comment, Josefien! Het is inderdaad gelukt :).

    Leave a Reply

    CommentLuv badge