Training

Nog 1 week tot de CPC

halve marathon-CPCZondag loop ik mijn tweede halve marathon tijdens de CPC in Den Haag en de zenuwen beginnen nu toch lichtjes te komen. In dit artikel geef ik je een laatste update over de wedstrijd en vertel ik wat meer over mijn laatste trainingsweek, verwachtingen, outfit, …

De voorbije week liep ik een herstelrun van 4 km op dinsdag, een intervaltraining van 6 km op donderdag en een duurloop van 10 km op zaterdag. Deze drie trainingen verliepen goed – tijdens mijn duurloop liep ik zelfs onverwacht een PR op de 10 km – en ze geven mij dan ook vertrouwen voor de halve marathon. Gelukkig maar, want een aantal weken geleden zat ik in een hardloopdip en leek het alsof die halve marathon nooit goed zou komen.

Hoe ziet mijn laatste trainingsweek voor de CPC er uit?

De voorbije drie maanden heb ik hard gewerkt om te staan waar ik nu ben en deze week wordt dan ook een rustige trainingsweek waarin ik mijn lichaam zo goed mogelijk voorbereid op de CPC. Dinsdag ga ik voor een korte duurloop van 5 km en donderdag wordt het een intervaltraining van 5 km. En vanaf dan is het aftellen tot zondag!

Wat is mijn streeftijd?

In Brussel liep ik in oktober mijn eerste halve marathon in 2u13 op een zeer heuvelachtig parcours. Op dit moment ben ik veel beter getraind dan toen en ook het parcours is in Den Haag zo goed als vlak; ik verwacht dan ook om tijdens de CPC een PR te lopen. Ik leg mezelf bewust geen tijd op omdat ik anders de hele tijd naar mijn horloge zou kijken en mezelf nerveus zou maken. Maar laat ik het zo stellen: tussen 2u13 en 2u10 is brons, tussen 2u10 en 2u05 is zilver en minder dan 2u05 is goud voor mij.

Welke outfit zal ik dragen?

Ik hou de weersvoorspellingen nauwlettend in het oog en zoals het er nu naar uitziet wordt het een regenachtige dag met temperaturen rond de 7 à 8 graden. Ik draag sowieso een tight tot aan mijn knieën omdat ik gemerkt heb dat ik het tijdens lange duurlopen soms heel warm krijg aan mijn benen. Als de temperaturen onder de 10 graden blijven, draag ik hoogstwaarschijnlijk een longsleeve. Mochten ze er toch boven gaan, dan worden het misschien korte mouwen.

Het aftellen kan beginnen!

Liefs,
Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Linda Finally Fit 6 maart 2017 at 14:27

  Alvast veel succes zondag en hopelijk valt het weer wat mee

  • Reply Aurelie 8 maart 2017 at 11:27

   Bedankt Linda! Ik hoop ook dat het meevalt; zo lang er niet te veel wind en regen is, ben ik blij :).

 • Reply Sarah 6 maart 2017 at 15:55

  Spannend! Heel veel succes!

  • Reply Aurelie 8 maart 2017 at 11:27

   Heel erg bedankt Sarah!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge