Training

#MyChicagoMarathon: Juli

Marathontraining-Chicago-JuliDe eerste weken van mijn marathonschema zitten er alweer op. Ik vertel je graag wat ik de voorbije maand zoal deed en geef je al een vooruitblik op augustus.

  •         Hardloopkilometers: 107
  •         Aantal trainingen: 15
  •         Gemiste trainingen: 0
  •         Wedstrijden: 1 – SNA Jogging Welle

In juni liep ik slechts 55 km, de afgelopen maand was dat bijna het dubbele. Mijn nieuw marathonschema betekende een ongelooflijke boost voor mijn motivatie. Ik heb zoveel zin om er voluit voor te gaan en probeer elke training zo goed mogelijk af te werken. En dat loont 😊. Ik merk dat de intervalletjes opnieuw beter gaan, dat langere afstanden (10 km of meer) weer comfortabeler beginnen aan te voelen en dat ik klaar ben voor het echte werk.

De afgelopen vier weken waren vooral opbouwweken. Ik moest leren om opnieuw regelmatiger te gaan hardlopen en we bouwden rustig op tot zo’n 30 km/week en vier trainingen. De eerste weken was dat zwaar en kostten de trainingen ook vrij veel moeite. Maar het doet zoveel deugd om vooruitgang te zien. Zelfs de hittegolf weerhield me er niet van om 4 keer te gaan hardlopen.

Elke week bestaat uit een mix van een lange duurloop, korte duurloop, tempotraining, intervaltraining, fartlek … Mijn trainingen zien er dan ook nooit hetzelfde uit en die afwisseling zorgt ervoor dat ik elke week weer uitkijk naar de verschillende trainingen. Laat ons hopen dat dat gevoel blijft aanhouden.

Wat staat er op de planning voor augustus?

In augustus worden mijn lange duurlopen opnieuw een stukje langer en blijf ik verder gaan met interval- en tempotrainingen. De opbouwweken van het schema zijn nu achter de rug waardoor het tijd wordt om écht goed aan de slag te gaan.

Ik ga ook een weekje op vakantie naar Italië, maar ben van plan om ook daar hard te lopen. Daarnaast staat er deze maand ook een wedstrijd op het programma: de Stratenloop in Denderleeuw. Ik zal er de kortste afstand (5 km) afleggen en beschouw ze als vervanger van een tempotraining. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge