Wedstrijden

Mijn hardloopkalender voor het voorjaar

hardloopwedstrijden-voorjaar-2019Deelnemen aan wedstrijden en hardloopevents is het liefste wat ik doe. Naast de marathon van Parijs staat mijn kalender dan ook tot eind mei al volgepland met leuke events. Benieuwd naar welke wedstrijden er allemaal op mijn lijstje staan?

11/03 – CPC Den Haag

In 2017 deed ik voor het eerst mee aan de halve marathon in Den Haag en dit jaar ben ik opnieuw van de partij! Het wordt mijn eerste ‘grote’ wedstrijd na de halve marathon van Brussel en tegelijk is het ook een test om te zien waar ik sta voor Parijs. Spannend dus!

31/03 – Brussels 10 miles

De Brussels 10 miles was vorig jaar een specialleke voor mij. Ik liep toen niet alleen de 10 miles, maar had eerder die dag ook al meegaan aan de Brussels 5 miles. Het was de eerste keer dat ik tijdens een wedstrijd aan twee verschillende afstanden deelnam. Dit jaar hou ik het simpel en ga ik enkel voor de 10 miles. Dat zal al zwaar genoeg zijn want het parcours telt heel wat heuvels en hellingen.

07/04 – Kwartmarathon Rotterdam

De (kwart)marathon van Rotterdam staat al een hele tijd op mijn lijstje en ik ben dan ook super blij dat ik hier dankzij Polar samen met de andere ambassadeurs aan kan deelnemen. Aangezien ik een week later de marathon van Parijs loop, zal dit vooral een rustige trainingsloop worden.

14/04 – Marathon Parijs

Dé belangrijkste wedstrijd van mijn voorjaar en hopelijk wordt het tegelijk ook de mooiste wedstrijd. Ik kijk er enorm naar uit om door Parijs te lopen en heb al erg veel positieve verhalen over de marathon gehoord. Mijn doel? Sneller lopen dan in New York (4u30) en al wat dichter bij de mythische grens van 4u komen.

28/04 – Antwerp 10 miles

De Antwerp 10 miles wordt mijn eerste wedstrijd na de marathon en ik loop deze dan ook puur voor het plezier. In 2017 finishte ik hier, totaal onverwacht, in 1u28, maar dit keer heb ik geen tijdsdoel voor ogen.

04/05 – Addict Trail (Ardennen)

Mijn eerste trail in de Ardennen, spannend! Ook dit event zal ik samen met de Polar Ambassadeurs doen en we maken er zelfs een teamweekend van. Nu al heel veel zin in!

12/05 – Great Breweries 25 K

Vorig jaar heb ik de Great Breweries 25 K gewandeld samen met mijn mama en schoonmama, maar dit jaar verkies ik toch om hem te lopen. Het parcours gaat langs kalme wegen en veldbaantjes en ik ben dan ook van plan om 25 km lang te genieten!

19/5 – 20 km door Brussel

Mijn derde 20 km door Brussel al (lees hier mijn artikel uit 2017 en 2018). Hopelijk lukt het me dit jaar om eindelijk eens onder die twee uur te duiken. Ik weet dat ik het kan, maar helaas waren de voorbije edities ontzettend warm waardoor ik niet de tijd kon lopen die ik wou. Duimen jullie mee voor een derde keer, goede keer?

Welke wedstrijden staan er op jouw planning voor dit voorjaar?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge