Running gear

Kalenji Kiprun SD en LD

Kalenji-Kiprun-DecathlonHardloopschoenen zijn voor mij het belangrijkste deel van een hardloopoutfit. Ik ben er namelijk van overtuigd dat je hardloopcarrière niet lang zal stand houden zonder degelijke schoenen. Er zijn inmiddels zoveel verschillende soorten en modellen op de markt en vandaag wil ik het hebben over de Kiprun SD en LD. Dat zijn innovatieve loopschoenen van Decathlon die geschikt zijn voor elk type loper.

One shoe fits all. Dat is de gedachte die achter de Kipruns van Decathlon zit. Het maakt helemaal niet uit of je nu een pronerende, supinerende of neutrale loper bent. Dankzij het K-only concept zijn de schoenen geschikt voor elk type voetafrol.

Wat is het K-Only concept?

K-Only is een samenstelling van Kalenji en Only en wil eigenlijk zoveel zeggen als ‘Kalenji biedt één oplossing op maat van elk type voetafrol’. Het concept kenmerkt zich door een pebax tussenstuk ter hoogte van de middenvoet en een zone met dubbele dichtheid aan de voorvoet. Die twee elementen zorgen ervoor dat de Kipruns geschikt zijn voor elke loper.

Kiprun SD en Kiprun LD

Kalenji-Kiprun-SD-LDBinnen het Kiprun gamma heb je twee modellen: de SD en LD. De Kiprun SD (Short Distance) is bestemd voor lopers die voornamelijk korte afstanden afleggen en op zoek zijn naar een dynamische schoen. De SD is een stuk lichter dan de LD en is daarom de ideale schoen om PR’s mee te verbreken. De Kiprun SD is zowel verkrijgbaar voor mannen als voor vrouwen.

Voor de lopers die schoenen met veel steun en stabiliteit verkiezen, is er de Kiprun LD (Long Distance). Decathlon raadt deze schoen aan voor iedereen die voornamelijk langere afstanden aflegt (meer dan 10 km). Bij de LD staat schokdemping centraal. Ook deze loopschoen is er voor mannen en vrouwen.

Net zoals alle producten bij Decathlon, zijn de Kiprun SD en LD budgetvriendelijk. Voor de SD betaal je €79,99. De LD kost iets meer: €89,99.

Momenteel ben ik bezig met het testen van de Kiprun LD. Je mag dan ook zeker nog een uitgebreide review van de schoen verwachten. Tot nu toe is mijn reactie alvast positief: de schoen sluit goed aan en geeft genoeg steun en stabiliteit. De LD is geen lichtgewicht, maar toch voelt hij absoluut niet zwaar aan aan mijn voet.

Waar hecht jij belang aan bij het kopen van nieuwe sportschoenen?

Liefs,
Aurelie

Bron beelden: Decathlon

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge