Running gear

Hoe kies je een goede sport-bh?

sport-bhToen ik net begon met hardlopen maakte ik een fout waarvan ik zeker ben dat er nog heel wat andere vrouwen ze maken; ik ging hardlopen in een gewone bh. Het gevolg? Borsten die heen en weer wiebelden, schuurplekken en een oncomfortabel gevoel tijdens het lopen. Een goede sport-bh lost dat allemaal voor je op en zorgt ervoor dat je zonder ongemakken je trainingsrondjes kan afwerken. Maar hoe kies je nu een goede sport-bh?

Hou rekening met de intensiteit van de sport die je beoefent

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de sport die je beoefent. Afhankelijk van de intensiteit heb je namelijk meer of minder steun nodig. In het algemeen worden deze drie categorieën gehanteerd:

  • Lage intensiteit: Yoga, pilates, golf, …
  • Medium intensiteit: Fitness, skiën, wielrennen, schaatsen, ….
  • Hoge intensiteit: Hardlopen, tennis, hockey, voetbal, crossfit, boksen, touwspringen, …

De meeste sportmerken hebben voor elk van deze drie types een andere sport-bh in hun collectie.

Kies voor goede materialen

Net zoals bij kledij, bestaan sport-bh’s in verschillende materialen. Kies steeds voor een naadloos, ademend exemplaar en laat de katoenen bh’s links liggen. Die absorberen het zweet namelijk niet waardoor je last kan krijgen van schuurplekken.

Ken je maat

Net zoals bij een gewone bh is het belangrijk dat een sport-bh perfect zit. Hij mag niet knellen, maar mag zeker ook niet te los zitten. Aangezien de maat nog weleens kan verschillen van je normale bh-maat, is het aangeraden om advies te vragen in de winkel. Spring wat op en neer in het pashokje en zwaai een aantal keer met je armen om er zeker van te zijn dat je de juiste maat draagt.

Ga voor een sport-bh die voldoende steun geeft

Met een sport-bh met een brede elastische onderband die mooi aansluit aan je bovenlichaam zit je altijd goed. Die band zorgt immers voor extra stevigheid en houdt je borsten op hun plaats. Ook brede schouderbanden dragen, net als gekruiste schouderbanden, bij tot meer steun.

Kalenji Sportance sport-bh

kalenji-sportance-sport-bh

Speciaal voor de hardloopsters bracht Kalenji de Sportance sport-bh op de markt; een bh die aangepaste steun en absoluut comfort biedt. Ik heb hem de afgelopen weken zowel tijdens intervaltrainingen, als lange duurlopen en herstelruns getest en het is inderdaad een erg fijne sport-bh.

De elastische onderband, brede schouderbanden en voorgevormde cups geven mijn borsten voldoende steun en stevigheid zonder dat ik het gevoel heb dat ze gekneld zitten. Integendeel, tijdens de hardlopen voel ik de bh niet zitten en heb ik ontzettend veel bewegingsvrijheid. Aangezien de Sportance sport-bh dezelfde maateenheid hanteert als gewone bh’s – en dus geen S, M, L, … – kan je de bh kiezen die echt bij jouw lichaam past. In het verleden heb ik sport-bh’s van andere merken gekocht waarbij ik eigenlijk tussen een XS en een S viel en dat voelde niet prettig aan.

Sport-bh’s hebben heel wat voordelen, maar ze hebben ook 1 groot nadeel: ze zijn verschrikkelijk om uit te doen. Ik heb hier dan ook extra aandacht aan besteed want ik vind het belangrijk dat een sport-bh niet alleen tijdens het sporten comfortabel zit, maar dat hij ook makkelijk aan- en uit gaat. Is de Sportance sport-bh hiervoor geslaagd? Ja absoluut! Dankzij de verstelbare schouderbanden en de haakjessluiting op de rug kan je de bh na het sporten meteen wat losser kan maken waardoor je hem makkelijk uittrekken zonder al te veel gedoe.

Ik had voorheen nog nooit een sport-bh van Decathlon getest, maar deze Sportance sport-bh heeft mij aangenaam verrast. Op korte tijd is hij uitgegroeid tot mijn lievelingssport-bh en het zal niet lang duren vooraleer ik opnieuw bij Decathlon sta om de drie andere kleurtjes aan te schaffen.

Waar let jij op bij het kopen van een sport-bh?

Liefs,
Aurelie

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Hardloopkleding voor de lente - Run Love Dream 22 maart 2017 at 08:31

    […] Een goede hardloopbh is voor mij onmisbaar. Dankzij Decathlon heb ik de Sportance Comfort bh reeds mogen testen en hij zit echt top. Een aanrader dus voor wie nog op zoek is naar een goed (en betaalbaar) exemplaar. (Review Kalenji Sportance Comfort bh) […]

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge