Wedstrijden

Hardlopen in Disneyland Parijs

Run DisneyMaanden had ik naar het Run Disney event uitgekeken en afgelopen weekend was het dan zover: ik mocht 36,1 km lopen doorheen Disneyland Parijs. En om alvast een tipje van de sluier te lichten; het was nóg magischer dan ik mij op voorhand had kunnen inbeelden. Ik vertel je dan ook graag alles over dit fantastische weekend.

3 races op 3 dagen. De dagen voor het Run Disney weekend begon ik mij af te vragen of dat niet wat te veel van het goede was. Ik was namelijk net voordien twee weken out geweest met een infectie aan mijn luchtwegen en had, op twee uur cardio in de fitness na, niet getraind. Gelukkig had ik mezelf al maanden ingeprent dat het in Disneyland absoluut niet gaat om een goede tijd te lopen. Ik zou van elke meter genieten en mocht het al lopend niet gaan, dan zou ik wel wandelen.

Ik verbleef in Disneyland niet alleen, maar had het gezelschap van een heuse Disney Girls Squad. Marianne, Davinia en Carolien waren er vanaf dag 1 bij en Jennifer vervoegde ons op zaterdag voor de halve marathon. Niets zo leuk als een volledig weekend in Disneyland doorbrengen met meiden die al net zo’n grote Disneyfans als ikzelf zijn!

Vrijdagavond: Run Disney 5 km

Run Disney 5KDe eerste van de drie races stond gepland op vrijdagavond en het parcours liep volledig doorheen de Disney Studios. Omdat ik niet goed wist wat ik van zo’n Disney race mocht verwachten, stond ik vol spanning in het startvak. Om 20u45 was het dan eindelijk onze beurt om te starten en vanaf dan is mijn glimlach niet meer van mijn gezicht gegaan. Vanaf de eerste meters was ik meteen overdonderd door de hoeveelheid toeschouwers die aan de kant stonden te juichen. Ik had een heel groot wauw-gevoel en dat werd alleen maar groter toen we de Disney Studios effectief inliepen.

Her en der op het parcours stonden Disneyfiguren waarmee je op de foto kon en toen ik Marie uit de Aristokatten zag, besloot ik ook in de rij te gaan staan. Gezien de lengte van de rij (wel 50 mensen) had ik me al voorbereid op een lange wachttijd, maar het ging opmerkelijk vlot. Na de foto – die ik jammer genoeg nog niet in mijn bezit heb -, had ik weer tonnen energie om verder te lopen. Jammer genoeg liep het parcours toen door het achterste deel van de Studios en daar was de Disneymagie iets minder aanwezig.

Gelukkig liepen we al snel terug door de Disneydecors en voor ik het wist, zag ik de finishboog al staan. Ik zette mijn grootste glimlach op en liep meer dan tevreden over de finish. Daar kreeg ik een prachtige medaille rond mijn nek, – hoe zwaar zijn die medailles trouwens?! – en ik begaf me naar de expo want daar had ik na de race met de meisjes afgesproken. Als beloning trakteerden we onszelf nog op een Happy Meal en om 12u lagen we dan eindelijk in bed. 5u later zou de wekker alweer gaan voor de tweede race van het weekend.

Zaterdagochtend: Run Disney 10 km

Run Disney 10KNa een hele korte nacht gaat de wekker om 5u. De race begint namelijk om 7u en we zouden graag vooraan in het startvak staan. Ik spring in mijn kleren en eet twee pannenkoeken en neem nog een banaan mee voor in het startvak. Eens buiten, valt op hoe koud het ’s morgens is. We begeven ons naar het startvak en merken dat we bijna helemaal vooraan staan, missie geslaagd dus!

Iets na 7u gaan we over de startlijn en vanaf dan kan de tweede magische run beginnen. We lopen eerst een aantal kilometers door de Studios en nemen dan een zij-ingang richting het Disneyland Park. Plots staan we op Main Street en lopen we recht op het kasteel af. Wauw, ik kan nog steeds niet geloven dat ik hier echt mag hardlopen. Doordat we zo vroeg gestart zijn, zijn de wachtrijen aan de Disneyfiguren heel beperkt. Hier maken we dan ook dankbaar gebruik van.

De kilometers vliegen voorbij en voor we het goed en wel beseffen zijn we alweer in de Studios beland en stevenen we af op de finish. Daar staan Mickey, Minnie, Daisy en Donald ons aan te moedigen en ook hier kon een foto-stop niet ontbreken. Na de run gaan we naar Starbucks voor een welverdiend ontbijt en nadien is het tijd om het Park te gaan verkennen. We sloten de dag af met een pasta bij Vapiano en de wondermooie Illuminations show. Morgen is het alweer tijd voor de laatste race van het weekend.

Zondagochtend: Run Disney Halve marathon

Run Disney halve marathonEen verslag van de halve marathon komt er nog aan, maar ik kan alvast vertellen dat dit mijn leukste halve marathon ooit was! Voor de derde dag op rij om 5u ’s morgens opstaan was zwaar, maar eens de race begonnen was, was er van de vermoeidheid niets meer te merken. Overal stonden cast members, publiek en Disneyfiguren ons aan te moedigen en de sfeer was dan ook geweldig! Ik heb van elke meter genoten en heb mezelf al voorgenomen dat ik volgend jaar opnieuw deelneem.

Maanden heb ik uitgekeken naar dit Run Disney weekend en het was het dan ook meer dan waard! Mocht je ooit de kans hebben om ook deel te nemen aan een Run Disney event, aarzel dan niet en ga de uitdaging aan. Het is echt de moeite!

Liefs,
Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Michelle Dutoit 29 september 2017 at 09:32

  Hi Aurelie,

  Wat ontzettend leuk dat je de drie wedstrijden gelopen hebt. Dit jaar heb ik het bij de 5 km gehouden wegens een blessure maar volgend jaar zie ik de 10 km wel zitten!

  Jammer dat we elkaar niet gezien hebben!

  Groetjes,
  Michelle

 • Reply On a Healthy Adventure - runDisney weekend 2017 - On a Healthy Adventure 30 juni 2018 at 19:41

  […] Een verslag van de 10 km en halve marathon lees je op de blog van Marianne en Aurelie. […]

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge