Training

Hardloopdoelen voor de lente

lente-doelenHet hardloopvoorjaar is intussen van start gegaan en wie dat wil, kan elk weekend aan de start staan van een hardloopwedstrijd. In afwachting van de marathon van New York doe ik de komende maanden ook mee aan een aantal (grote) wedstrijden. Ik vertel er je graag meer over.

Antwerp 10 miles

De Antwerp 10 miles is één van de grootste hardloopevents in België, maar toch stond ik er nog nooit aan de start. Op 23 april komt daar verandering in en loop ik hem samen met mijn vriend. Qua tijd zou ik graag finishen tussen 1u30 en 1u35, maar ik zie op het moment zelf wel wat wordt. Ik ga alleszins niet tot het uiterste gaatje gaan want het laatste wat ik nu wil, is geblesseerd raken in de aanloop van mijn voorbereiding op New York.

20 km van Brussel

Het parcours van de 20 km van Brussel is bijna exact hetzelfde als dat van de halve marathon in oktober, maar toch wil ik ook hieraan deelnemen om wat wedstrijdervaring op te doen. Bovendien liep ik tijdens de halve marathon van Brussel de hele tijd met een grote glimlach op mijn gezicht en ik kijk er dan ook naar uit om (hopelijk) nog eens zo intens te genieten van de sfeer en het parcours. Tijdens de 20 km van Brussel ga ik voor hetzelfde tempo als tijdens de CPC en dat zou moeten resulteren in een tijd van net onder de 2 uur.

Verschillende kleine wedstrijden (5 à 10 km)

Bij mij in de buurt vinden tijdens de lente- en zomermaanden heel wat fijne wedstrijden plaats die ik niet wil missen. Aan die wedstrijden doe ik vooral mee voor de gezelligheid en ik zie ze dan ook als tempoloopjes voor de grote wedstrijden: de Antwerp 10 miles en 20 km van Brussel.

Ik kijk ontzettend uit naar al deze wedstrijden en ben de laatste tijd dan ook super gemotiveerd wat hardlopen betreft. Heb jij ook hardloopplannen voor de lente?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Silke 30 maart 2017 at 09:46

  Heel veel succes met je wedstrijden in’t vooruitzicht! Ik ga vanmiddag weer starten met lopen, nu het eindelijk wat mooier weer is & mijn stage erop zit. Ben al benieuwd om de Finse piste in de buurt te gaan verkennen!! En hopelijk houd ik het nu wel vol. Liefs 🙂

  • Reply Aurelie 2 april 2017 at 20:25

   Heel veel succes Silke! In het begin heb ik ook veel moeite gehad met volhouden, maar je zal merken dat het steeds makkelijker gaat en dat er een moment komt dat hardlopen een vaste plaats in jouw leven heeft.

  Leave a Reply

  CommentLuv badge