Training

Mijn hardloopdoelen voor 2018

hardloopdoelen 2018Hello 2018! Een nieuw jaar brengt weer heel wat nieuwe kansen en uitdagingen met zich mee. 2017 was het jaar van mijn eerste marathon en dit jaar wil ik dan ook minstens evenveel plezier uit het hardlopen halen als het afgelopen jaar. Ik deel dan ook heel graag mijn hardloopdoelen voor 2018.

1250 km hardlopen

Vorig jaar liep ik 1100 km hard en daar wil ik in 2018 graag nog wat kilometers aan toevoegen. 1250 km, dus zo’n 100 km per maand, zou normaal gezien haalbaar moeten zijn. Nu maar hopen dat ik niet geblesseerd raak of niet getroffen wordt door een hardloopdip.

Meedoen aan 15 wedstrijden

Meedoen aan hardloopevenementen vind ik ontzettend leuk en dit jaar wil ik dan ook zeker aan minstens vijftien wedstrijden deelnemen. En die 15 wedstrijden mag je heel ruim zien; dat gaat van een 5km tot een marathon, van grote wedstrijden tot kleinschalige events, van wedstrijden bij mij om de hoek tot in het buitenland. Ik heb er alvast een aantal op de planning staan, maar suggesties voor leuke wedstrijden zijn altijd welkom!

PR op de halve marathon verbreken

Tijdens de CPC verbrak ik vorig jaar mijn PR op de halve marathon en daar wil ik in 2018 graag verandering in brengen. Mijn doel is om in het voorjaar te focussen op de marathon om dan in het najaar voluit voor een halve te gaan. Mijn PR staat nu op 02:05:24, maar dat zie ik liever terugzakken tot 01:59:59.

PR op de marathon verbreken

Sinds New York heb ik de marathonkriebels te pakken en in het voorjaar wil ik dan ook mijn marathontijd scherper stellen. Alles onder 04:30:31 is prima, maar het liefst wil ik natuurlijk dat er wat meer marge opzit. Ik denk dat een tijd van 04:20:00 haalbaar moet zijn.

Nog meer samen lopen en nieuwe mensen ontmoeten

In 2017 (en eigenlijk ook al in 2016) ontdekte ik dat hardlopen absoluut geen eenzame sport is. Mijn mooiste hardloopmomenten beleefde ik namelijk samen met anderen in plaats van alleen. Het hardloopweekend in Disneyland zou nooit zo fijn geweest zijn zonder Marianne, Davinia, Carolien en Jennifer. Zonder #teamannemerelrunsnyc was de (aanloop naar de) marathon van New York nooit zo geweldig geweest en zonder mijn mama, zus en een aantal leden van de plaatselijke hardloopclub waren een aantal van mijn duurlopen een stuk zwaarder geweest. In 2018 wil ik dan ook nog meer hardloopmomenten delen met anderen. Het geeft namelijk ontzettend veel energie om mekaar te motiveren en het beste uit onszelf te halen.

Naast deze doelen hoop ik natuurlijk ook om blessurevrij te blijven. Dat heb ik jammer genoeg niet volledig zelf in de hand, maar ik probeer er wel alles aan te doen om te voorkomen dat ik eentje zou oplopen. Helaas zit het ongeluk altijd verscholen in een klein hoekje…

Wat zijn jouw doelen voor 2018?

Liefs,
Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge