Personal

Mijn hardloopdoelen voor 2017: update

hardloopdoelenNog een aantal dagen en we zijn halfweg 2017. Ongelooflijk hoe snel de tijd vliegt! In januari had ik voor mezelf een aantal hardloopdoelen opgesteld en het leek me nu het ideale moment om eens te kijken hoever ik sta in het realiseren van mijn doelen. Benieuwd of ik nog steeds on track ben? Lees dan snel verder!

 • PR op de halve marathon verbreken– Hopelijk lukt dit tijdens de CPC in Den Haag. Mocht het daar niet lukken heb ik nog 9 maanden de tijd om een nieuwe wedstrijd te zoeken om daar mijn PR aan flarden te lopen.

Gelukt! Op 12 maart 2017 verbrak ik tijdens de CPC mijn PR op de halve marathon met 8 minuten. In Brussel deed ik 2u13 over 21,1km, in Den Haag was dat nog 2u05. Ik droom stiekem al van een halve in minder dan 2u, maar dat is een doel voor 2018.

 • Een marathon lopen – Zonder twijfel mijn grootste doel dit jaar! De marathon staat gepland voor het najaar. Meer kan ik nog niet vertellen want het is nog niet definitief, maar het wordt echt geweldig!

Intussen weten jullie al dat ik meedoe aan de marathon van New York. Ik ben volop aan het trainen en hoop dan ook binnen vier maanden te mogen finishen in Central Park.

 • 1x / week core stability oefeningen doen– Dit heb ik vorig jaar te weinig gedaan en zeker met het oog op de marathon wil ik daar verandering in brengen.

Oeps, dit is nog een werkpuntje. Af en toe doe ik eens wat core stability, maar ik zou het veel consequenter moeten doen zodat het echt effect heeft.

 • 1000 km hardlopen in 2017– In 2016 tikte ik 850 km aan en in 2017 wil ik dat getal vermeerderen tot 1000 km.

Op dit moment staat de teller op 450 km en wetende dat de komende maanden in het teken staan van de marathon, zal die 1000 km op het einde van het jaar wel gehaald worden.

 • Meedoen aan 10 wedstrijden– Ik doe graag mee aan hardloopwedstrijden, maar toch twijfel ik soms veel te lang om mij in te schrijven voor een bepaalde wedstrijd. In 2017 wil ik er dan ook naar streven om zeker aan 10 wedstrijden deel te nemen.

De afgelopen maanden heb ik aan 6 wedstrijden deelgenomen: halve marathon tijdens CPC, Antwerp 10 miles, 20 km van Brussel, trio-triatlon van Kortrijk en 2 wedstrijden bij mij in de buurt (Denderloop en Jogging Den Bos Rond).

Voorlopig zit ik dus helemaal op schema om mijn doelen te halen voor het einde van het jaar. Heb jij ook een aantal doelen opgesteld die je in 2017 wil verwezenlijken? 

Liefs,
Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Madelon 30 juni 2017 at 10:47

  Wauw wat een toffe doelen en ook super goed dat je zo goed op schema zit! Daar mag je al best trots op zijn!

 • Reply Noor (Clothes & Dreams) 9 juli 2017 at 09:59

  Supergoed bezig! Veel succes nog met het behalen van al je doelen! 😀 En de marathon van New York is echt zo’n droom van mij! 😀

  xo Noor

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge