Training

Heb ik mijn hardloopdoelen van 2017 behaald?

hardloopdoelen-2017Binnen een aantal dagen is 2017 afgelopen. Het is dan ook het ideale moment om eens te kijken of ik de hardloopdoelen die ik in januari voor mezelf opgesteld had, gehaald heb. Benieuwd of ik ze allemaal behaald heb? Lees dan snel verder!

PR op de halve marathon verbreken

Hopelijk lukt dit tijdens de CPC in Den Haag. Mocht het daar niet lukken heb ik nog 9 maanden de tijd om een nieuwe wedstrijd te zoeken om daar mijn PR aan flarden te lopen.

Gelukt! Op 12 maart 2017 verbrak ik tijdens de CPC mijn PR op de halve marathon met 8 minuten. In Brussel deed ik 2u13 over 21,1km, in Den Haag was dat nog 2u05. Ik droom stiekem al van een halve in minder dan 2u, maar dat is een doel voor 2018.

Een marathon lopen

Zonder twijfel mijn grootste doel dit jaar! De marathon staat gepland voor het najaar. Meer kan ik nog niet vertellen want het is nog niet definitief, maar het wordt echt geweldig!

Dat de marathon van New York geweldig was, is dan nog een understatement. Die finishlijn bereiken, is mijn mooiste moment van dit jaar. Ik heb afgezien tijdens de marathon, maar ik heb ook ontzettend hard genoten van al het moois dat New York en de toeschouwers mij te bieden hadden. Een volgende marathon staat intussen op de planning ­čśë.

1x / week core stability oefeningen doen

Dit heb ik vorig jaar (2016) te weinig gedaan en zeker met het oog op de marathon wil ik daar verandering in brengen.

Oeps, dit doel heb ik niet gehaald. Er is een periode geweest dat ik regelmatig core stability oefeningen deed, maar dat is nu niet meer het geval. Een werkpuntje dus voor volgend jaar want ik merk dat die oefeningen echt effect hebben.

1000 km hardlopen in 2017

In 2016 tikte ik 850 km aan en in 2017 wil ik dat getal vermeerderen tot 1000 km.

Jaaa, dit doel heb ik meer dan behaald! Op dit moment (27/12) staat de teller op 1085 km en daar zullen deze week nog een aantal kilometers bijkomen.

Meedoen aan 10 wedstrijden

Ik doe graag mee aan hardloopwedstrijden, maar toch twijfel ik soms veel te lang om mij in te schrijven voor een bepaalde wedstrijd. In 2017 wil ik er dan ook naar streven om zeker aan 10 wedstrijden deel te nemen.

Het afgelopen jaar heb ik aan 12 wedstrijden deelgenomen: halve marathon tijdens CPC, Antwerp 10 miles, 20 km van Brussel, trio-triatlon van Kortrijk, 3 Run Disney-wedstrijden (5 km, 10 km, 21,1 km), marathon van New York en 4 wedstrijden bij mij in de buurt (Denderloop, Jogging Den Bos Rond, SNA Jogging Welle en Stratenloop Denderleeuw). Volgend jaar wil ik er nog meer aan dit lijstje toevoegen want ik vind het ontzettend leuk om aan hardloopevenementen deel te nemen.

Van de vijf doelen heb ik er vier behaald en daar ben ik heel blij mee. Voor 2018 heb ik opnieuw een aantal hardloopdoelen voor mezelf opgesteld en die vertel ik je graag begin januari. Had jij ook een aantal doelen opgesteld die je in 2017 wou verwezenlijken?

Liefs,
Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge