Food

Getest: Simply You Box van Carrefour (+ kortingscode)

Simply-You-Box-CarrefourSinds mijn vriend en ik gaan samenwonen zijn, behoren koken en naar de winkel gaan tot onze dagelijkse bezigheden (voordien had ik het geluk dat mama dat deed ;)). Omdat we beiden ’s avonds laat thuis zijn en dan geen zin/tijd meer hebben om uren in de keuken te staan, komen er bij ons eenvoudige gerechten op tafel die snel klaar zijn. De Simply You Box van Carrefour speelt hier handig op in. De maaltijdbox bevat immers 3 gemakkelijke recepten die binnen het halfuur klaar zijn. Ideaal voor ons dus!

Wat is de Simply You Box?

Simply You Box is de maaltijdbox van Carrefour. Elke box bevat drie gerechten die je op voorhand via de website kan  kiezen. Wekelijks heb je zo de keuze uit 9 verschillende recepten: 3 klassieke gerechten, 3 familievriendelijke gerechten of 3 vegetarische gerechten.

Elke maaltijd kan gemakkelijk (in max.  30 minuten) worden bereid en bestaat uit verse, gezonde en seizoengebonden  ingrediënten. Er zijn boxen voor 2 of voor 4 personen. Naast de ingrediënten, bevat de Simply You Box een handige fiche die het recept stap voor stap beschrijft. Elke fiche bevat eveneens een QR code die linkt naar de video van het bijhorende recept.

De Simply You Box werkt zonder abonnementsformule waardoor je elke week opnieuw kan kiezen of je de box wil aanschaffen of niet. Beslis je om er eentje aan te kopen, dan kan hij steeds op maandag afgehaald worden in één van de 85 Carrefour hypermarkten.

Welke gerechten zaten in onze Simply You Box?

Simply-You-Box-Carrefour-4Bij het openen van de box zaten de ingrediënten al overzichtelijk verpakt per gerecht. Super handig want op die manier moesten wij niet meer uitzoeken welke ingrediënten bij welk recept hoorden. Onze box bevatte de volgende recepten:

 • Varkenspannetje met champignons en rode paprika
 • Tagliatelle met kip, spinazie- en avocadocrème en gegrilde tomaten
 • Zeebaars met citroen, lente-uitjes en groene aspergetips

Ik ben absoluut geen keukenprinses en was dan ook benieuwd of het mij zou lukken om deze gerechten in een halfuur klaar te maken.

Varkenspannetje met champignons en rode paprika

Simply-You-Box-Carrefour-3Maandag startten we met het varkenspannetje met champignons en rode paprika. Elke stap in het recept werd nauwgezet opgevolgd zonder ons op te jagen en het lukte effectief om dit gerecht binnen het halfuur klaar te maken. Bij eten draait het natuurlijk niet om snelheid, maar om de smaak en ik moet zeggen dat ook dat meer dan goed zat.

Tagliatelle met kip, spinazie- en avocadocrème en gegrilde tomaten

Simply-You-Box-Carrefour-1Naar dit recept keek ik het meeste uit omdat het veel ingrediënten bevat waar ik gek op ben: spinazie, kip, pasta, …. Ook dit gerecht was in een mum van tijd klaar en beviel mijn vriend en mij erg goed. Waar we bij het varkenspannetje nog wat eten over hadden, was dit hier echter aan de krappe kant. We hadden beide een voldaan gevoel, maar mijn vriend had nog een tikkeltje meer kunnen eten.

Zeebaars met citroen, lente-uitjes en groene aspergetips

Simply-You-Box-Carrefour-2Als ik terug denk aan de zeebaars komt het water mij opnieuw in de mond. Dit gerecht was zo lekker dat mijn vriend en ik onmiddellijk besloten om het nog vaker klaar te maken. Het recept was ontzettend eenvoudig, maar alle smaken zaten gewoon perfect. En ook hier was er voldoende zeebaars om met een voldaan gevoel van tafel te gaan.

Wat vonden we van de Simply You Box?

Zowel mijn vriend als ik waren erg tevreden van de Simply You Box en willen hem in de toekomst dan ook vaker in huis halen. Dit zijn onze voornaamste plus- en minpunten.

+

 • Eenvoudige, lekkere recepten met verse ingrediënten
 • De gerechten waren stuk voor stuk klaar in een (dik) halfuur
 • Duidelijke receptfiches met filmpjes
 • Geen abonnement (en dus de mogelijkheid om de box te bestellen wanneer je maar wil)
 • Inhoud van de doos was netjes en overzichtelijk
 • De 9 recepten op de site zijn erg verschillend waardoor je een gevarieerd menu kan samenstellen
 • De kans om eens iets nieuws uit te proberen zonder al te veel tijd te verliezen

 • De porties van de pasta mogen wat groter (250 gr was wat weinig voor ons)
 • Afhalen kan enkel in één van de 85 hypermarkten. Dit was voor ons even omrijden en ik hoop dan ook dat Carrefour haar afhaalpunten kan uitbreiden en bijvoorbeeld ook de Carrefour Express winkels meeneemt in het project.

Zin om ook eens een box uit te proberen? Ik mag je €10 korting geven!

De Simply You Box kost €40 voor 3 maaltijden voor 2 personen en €60 voor 3 maaltijden voor 4 personen. In samenwerking met Carrefour heb ik een kortingscode voor jou. Met de code RUNLOVEDREAMSYB krijg jij €10 korting op de aankoop van een Simply You Box. Deze code is geldig tot 31/05/2017.

Liefs,
Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge