Event

Event: Opening ASICS Store Brussel

ASICS-storeEen aantal weken geleden opende ASICS haar allereerste brand store in Brussel en ik mocht er bij zijn! Naast een rondleiding in de gloednieuwe winkel, kregen we ook een heuse run clinic van Olympiër Jeroen D’Hoedt. Ik vertel je dan ook graag meer over deze fijne avond.

asics-store-brussels1Samen met tal van andere sportievelingen werd ik hartelijk ontvangen door Scott Wakefield, Retail Director van ASICS Europe. Hij gaf ons een uitgebreide rondleiding doorheen de winkel en vertelde meteen ook wat meer over het nieuwe winkelconcept van ASICS. In dat concept staat het voeden van de geest én het lichaam van de klant centraal. Enerzijds straalt de winkel rust uit door de mix aan natuurlijke materialen. Anderzijds brengt het concept sport letterlijk in de winkel. Sportievelingen kunnen er niet alleen terecht voor de nieuwste ASICS-collecties, ze kunnen er ook écht sporten dankzij de lessen die georganiseerd worden in de community room. Freelance sportinstructeurs kunnen deze ruimte gratis gebruiken.

asics-store-brussels4De winkel ziet er niet alleen goed uit, maar bevat ook heel wat digitale innovaties om de klant zo goed mogelijk te helpen. En dat begint al van op straat. Zo brengen grote schermen in de etalage de sfeer van de collecties tot leven. Eenmaal in de winkel, informeren digitale touch points de klant over de producten. Wie toch wat moeite heeft met kiezen, kan de hulp inroepen van de MotionID, een vernuftige voetanalyse die de beste hardloopschoen voor elk profiel uitkiest. Tot slot kunnen klanten er ook inspiratie opdoen voor een nieuwe hardlooproute. Een Runkeeper heatmap toont immers de populairste hardlooproutes van Brussel.

ASICS-store-BrusselNa de rondleiding werd de winkel officieel geopend door Jeroen D’Hoedt en Scot Wakefield – inclusief het doorknippen van een lint – en daarna was het tijd om de community room te verkennen voor een Q&A en warming up met Jeroen D’Hoedt. Als deelnemer aan de Olympische Spelen in Rio is hij immers een vat vol informatie als het gaat over sportvoeding, trainingsprincipes, blessures, …

Eenmaal opgewarmd en heel wat nuttige trainingstips rijker, begaven we ons naar buiten voor een run by night door Brussel. We liepen door het stadscentrum, doorheen de kerstmarkt, over de Grote Markt en tussendoor hielden we halt voor een aantal loopscholingsoefeningen. Mocht je deze avond van op de eerste rij willen beleven, dan moet je zeker dit filmpje van de opening van de winkel eens bekijken!

asicsbxl_store-57-minBedankt ASICS voor deze ontzettend fijne avond!

Liefs,
Aurelie

Praktische info: 

  • ASICS Store Brussels – Guldenvlieslaan 12, 1050 Brussel
  • Openingsuren: Van maandag tot zaterdag, telkens van 10u tot 19u
  • Collecties: Running, training & fitness, tennis en indoor sport. Ook het Scandinavische premium outdoor merk Haglöfs is te vinden in de ASICS-store.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Review: Asics fuzeX - Run Love Dream 23 januari 2017 at 08:22

    […] tijdje geleden was ik aanwezig op de opening van de Asics Brand Store in Brussel en daar ging ik niet met lege handen naar huis. Ik kreeg de kans om de Asics fuzeX uit […]

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge