Training

En toen deed ik niet mee aan de Halve van Egmond

blessureNormaal gezien had hier vandaag een raceverslag van de Halve van Egmond moeten staan. Dat is helaas niet het geval. Ik heb immers op het laatste moment verstek moeten laten gaan voor de wedstrijd door een opkomende heupblessure. En daar wil ik je graag wat meer over vertellen.

Al weken keek ik er naar uit om samen met mijn hardloopvriendinnen – Marianne, Davinia en Jennifer – de halve marathon van Egmond te lopen. Het zou mijn eerste wedstrijd van 2018 worden en ook al zou ik niet gaan voor een PR, toch had ik er ontzettend veel zin in. Ik had namelijk nog nooit op het strand of door de duinen gelopen en ik was dan ook erg benieuwd naar hoe dat er aan toe zou gaan.

Ik had echter sinds mijn laatste lange duurloop van 17,5 km op nieuwjaarsdag last van mijn heup. Dat pijnlijke gevoel was de hele dag door aanwezig, maar ik dacht dat het wel vanzelf zou overgaan. Want zo ging het bij mij altijd als ik een pijntje voelde. Deze keer was dat echter niet het geval. De pijn bleef aanhouden…

Ik vroeg de dokter om raad en kreeg het advies om een minstens een week niet hard te lopen, ijs te leggen en spierverstevigende heupoefeningen te doen. En zo viel meteen mijn eerste wedstrijd van het jaar in het water. Ik baalde dat ik niet kon gaan, maar dankzij alle berichtjes op social media en de app van de Halve van Egmond zelf, had ik toch een beetje het gevoel dat ik er zelf bij was. En aan de vele posts te zien, was het een fantastisch hardloopevent.

De komende week wordt dan ook een rustweek zodat ik hopelijk vanaf volgend weekend weer voorzichtig mag beginnen. Want er moet in april natuurlijk nog een marathon gelopen worden :).

Liefs,
Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Marianne 16 januari 2018 at 13:29

    Zo jammer! Veel beterschap lieverd!!

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge