Training

7 redenen waarom ik van hardlopen hou

waarom-ik-van-hardlopen-houDrie jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik ooit een hardloper zou worden, maar nu zou ik niet meer zonder kunnen. Hardlopen is een van de dingen die ik het liefst doe in het leven.

Ook al gaat niet elke run zoals ik het wil en zijn er dagen dat ik mezelf echt tot het uiterste moet drijven, toch kom ik altijd thuis met een voldaan gevoel. En meer en meer besef ik daardoor dat ik heel erg van hardlopen hou:

 1. Een rondje lopen ontspant mij. Ik kan er na een drukke dag echt ontzettend hard van genieten om eventjes te gaan lopen en daarbij alle stress van mij af te laten glijden.
 2. Hardlopen geeft mij energie. Ik merk dat wanneer ik drie keer per week ga lopen, ik veel meer energie heb dan in weken waarin dat slechts 1 keer is.
 3. Rennen maakt mij gelukkig. Op sommige momenten zit ik zo in een runners high dat ik de hele tijd loop te glimlachen en mij bedenk dat het leven op dat moment niet mooier kan zijn voor mij.
 4. Sinds ik ren, is mijn zelfvertrouwen gegroeid. Ik weet dat ik meer aankan dan ik zelf voor mogelijk hou en dat met een goede portie doorzettingsvermogen alles mogelijk is. (note to self: ook die hele marathon die je in 2017 wil lopen, en die je nu nog afschrikt, is mogelijk).
 5. Hardlopen kan overal en op elk moment. Ik ben niet gebonden aan een bepaalde locatie of een bepaald startuur en dat maakt het lopen juist zo fijn. Ik kan het doen waar en wanneer ik maar wil en ik hoef daarbij met niemand rekening te houden.
 6. Ik ben heel graag buiten en lopen geeft mij de kans om tijd door te brengen in de natuur. Zo vind ik het bijvoorbeeld enorm fijn om in de zomer door de velden te lopen als de zon net ondergaat.
 7. Hardlopen maakt mij fit. En dat is de beste lichaamsvorm die ik mij maar kan wensen.

Welke sport doe jij graag?

Liefs,
Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Beautifulday4makeup 11 januari 2016 at 08:21

  Je motiveert me om zelf ook te lopen…

 • Reply Carolien - On a Healthy Adventure 13 januari 2016 at 15:18

  Dat zijn heel wat positieve dingen! Super dat je zoveel uit hardlopen kan halen ­čÖé

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge