Wedstrijden

5 km puur hardloopplezier tijdens de Color Run

color-runBegin september deed ik voor het eerst mee aan de Color Run en ik begrijp nu ook he-le-maal waarom ze dat de happiest 5K on the planet noemen. Ik zag die dag alleen maar lachende gezichten en genoot zelf ook van de hele ervaring. Altijd al eens willen weten hoe zo’n Color Run eraan toegaat? Lees dan snel verder!

Samen met Carolien, Nele en Andy nam ik aan de Color Run deel. Zij zijn net als ik ook ambassadeurs van de NN Running Club en het was dan ook de ideale gelegenheid om mekaar wat beter te leren kennen. Het event ging door aan Tour en Taxis in Brussel en de site was voor de gelegenheid omgetoverd tot een festivalterrein; een groot podium in het midden, merchandising, verschillende eetstandjes, … Kortom, helemaal anders dan de doorsnee hardloopwedstrijd.

En dat zag je ook aan de deelnemers. Heel veel families en jonge meisjes, stuk voor stuk uitgedost in een wit t-shirt met heel veel kleurrijke accessoires. Denk maar aan tutu’s (heb er me zelf ook eentje aangeschaft), zonnebrillen, kousen, petjes … Super leuk om te zien!

Ook de start verloopt een tikkeltje anders dan bij een gewone wedstrijd. Je kon vrij starten tussen 15u en 16u30. Om de 5 minuten werd dan een wave van 100 deelnemers op het parcours toegelaten zodat iedereen genoeg ruimte had om te lopen/wandelen en van de color bursts te genieten.

color-run-medaille

En dat laatste deden wij ook! We legden de afstand op een rustig tempo af en lieten ons verrassen door de kleuraanvallen. Doordat je er elke kilometer eentje had, vloog die 5 km ook voorbij. Aan de finish namen we onze mooie unicornmedaille in ontvangst en dan pas merkten we hoeveel kleurpoeder we over ons heen gekregen hadden. Gelukkig ging dit er ’s avonds heel snel af dus laat je daardoor zeker niet afschrikken om eens aan een Color Run deel te nemen.

In de NN-lounge stond nog een heerlijke barbecue op ons te wachten en dat was de perfecte afsluiter van een fantastische dag. Dankjewel NN voor de uitnodiging en tot op het volgende event!

Wil jij ook graag aanwezig zijn op één van de NN events? Kijk dan zeker eens op de website van de NN Running Club. Je vindt er een overzicht van events waaraan je kan deelnemen.

Liefs,
Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge