Training

#30daysofrunning Wie doet er mee?

30daysofrunningDe lente maakt stilaan haar intrede in hardloopland. De temperaturen beginnen te stijgen, de zon laat zich vaker zien, ’s avonds is het veel langer licht, … Het zijn stuk voor stuk elementen die het veel fijner maken om buiten te sporten. Omdat mijn motivatie (en misschien ook die van jou) altijd wel een boost kan gebruiken, doe ik in de maand april mee aan de #30daysofrunning challenge.

Wat houdt de #30daysofrunning challenge in?

Tijdens de challenge is het de bedoeling dat je 30 dagen lang elke dag een eindje gaat lopen. Tijdstip, tempo, afstand, locatie, … maken allemaal niet uit. Het belangrijkste is dat je elke dag in april je hardloopschoenen aantrekt en gelukkig wordt van die (korte) dagelijkse runs.

Het doel van de challenge is niet alleen om jouw liefde voor hardlopen nog groter te maken, maar om tegelijk ook jouw grenzen te ontdekken en van jou een betere hardloper te maken. Ben je in staat om elke dag te lopen? Welke afstand kan jouw lichaam aan? Vind je het leuk om dagelijks een run te voltooien? Wat motiveert jou? Ga je nog steeds naar buiten ook al heb je absoluut geen zin om te gaan?… Het zijn stuk voor stuk vragen die beantwoord zullen worden tijdens deze challenge.

Hoe ga ik de challenge aanpakken?

Mijn drie vaste hardlooprondjes op dinsdag, donderdag en zaterdag/zondag blijf ik sowieso bijhouden en daarnaast ga ik mijn best doen om elke dag een extra run te doen. Dat bijkomende rondje zal naar alle waarschijnlijkheid zo’n 1,5 à 2km bedragen want ik wil mezelf ook niet forceren door langer/verder te lopen.

Meer informatie over de challenge vind je op de website van #30daysofrunning of op de facebookpagina van de challenge. Vergeet zeker jouw voortgang niet te delen op social media met de hashtag #30daysofrunning.

Doe jij mee?

Liefs,
Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply BySilke 23 maart 2016 at 11:35

  Ooh, wat een slim idee! Ik ben mezelf deze maand aan het dwingen om twee keer per week te sporten en dat is wel fijn eigenlijk. Ik zal er nog eens over nadenken 😉 Alvast veel succes alleszins!

 • Reply Manon 24 maart 2016 at 08:44

  Vreemd, mij is altijd verteld dat je zeker een dag rust moet nemen tussen twee loopsessies in!
  Ik heb wel zin om met zo’n uitdaging mee te doen in april, maar ga niet dagelijks lopen 🙂
  Heb wel een beetje schrik om opnieuw te beginnen want heb last van runner’s toenails (sorry voor de tmi) en wil me niet verder pijn doen…
  Veel succes ermee alvast!

 • Reply beautifulday4makeup 24 maart 2016 at 21:48

  Ik mag jammer genoeg niet lopen met mijn enkel, maar ik wens jou alvast veel succes

 • Reply Dorothé 3 april 2016 at 13:32

  Leuk dat je over de challenge blogt. Ik kon er nog weinig over vinden. Ik ben ook begonnen om er weer goed in te komen na een tijdje onregelmatig trainen.

  Keep running and blogging,

  Dorothé

  • Reply Aurelie 5 april 2016 at 19:27

   Heel veel succes met de challenge! Er is inderdaad maar weinig over te vinden, dus fijn dat er nog iemand meedoet.

  Leave a Reply

  CommentLuv badge