Training

Sneller worden met intervaltrainingen

intervaltrainingWie sneller wil worden, zal op een gegeven moment merken dat het niet meer volstaat om alleen maar rondjes te rennen. Het inlassen van intervaltrainingen kan je dan helpen. Weet je niet goed hoe je daaraan begint of ben je op zoek naar inspiratie? Dan kan dit artikel jou op weg helpen.

Het aantal intervaltrainingen dat ik de eerste jaren van mijn hardloopcarrière gedaan heb, zijn op 1 hand te tellen. Sinds ik echter aan mijn schema voor de halve marathon begonnen ben, moet ik er wekelijks een doen. Het is nog altijd niet mijn favoriete trainingssoort, maar ik begin ze wel te appreciëren. Hieronder kan je drie verschillende trainingen vinden die ik de voorbije weken afgelegd heb.

Intervaltraining 1

1000 m aan 10km-tempo
1000 m aan temporun-tempo
1000 m aan 10km-tempo
1000 m aan temporun-tempo
1000 m aan 10km-tempo
1000 m aan temporun-tempo

2 min wandelen na elke 1000 m

Intervaltraining 2

1500 m warming up
10x 1 min hoog tempo afgewisseld met 1 min wandelen
1500 m cooling down

Intervaltraining 3

8x 400 m aan 10 km-tempo afgewisseld met 400 m aan 5 km-tempo

2 min wandelen na elke 400 m

Deze trainingen komen uit het Nike+ schema voor de halve marathon. Naast intervaltrainingen kan je ook gebruik maken van fartlek-, heuvel- of tempotrainingen om je snelheid te verhogen. Wil je nog meer informatie over intervaltrainingen, dan raad ik je aan om het artikel van Runninglau over dit onderwerp eens te lezen.

Doe jij al aan intervaltrainingen?

Liefs,
Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Tips om sneller te worden bij het hardlopen - Run Love Dream 27 maart 2017 at 07:27

    […] doen. Ik ben er namelijk zeker van dat ik zonder te intervallen niet zou staan waar ik nu sta. Voor voorbeelden van intervaltrainingen, verwijs ik je graag naar een artikel dat ik enkele maanden geleden al schreef. Fartlek-, heuvel- […]

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge