Training

Road to Half Marathon #2

Enkele weken geleden startte ik mijn schema voor de halve marathon en mijn trainingen zijn dan ook al een stuk zwaarder geworden dan in het begin. Vandaag geef ik je een inkijk in de voorbije trainingsweek.

Maandag 22 augustus
Op maandag loop ik normaal gezien om 19u een rustige duurloop van 10km met de lokale loopclub, maar door de warmte besloot ik die te laten vallen en in de plaats een intervaltraining van 6 km te doen wat later op de avond. Intervaltrainingen zijn nog steeds niet mijn favoriete trainingen, maar ik begin ze wel meer en meer te appreciëren.

Dinsdag 23 augustus
Sinds ik een fitnessabonnement voor twee maanden gewonnen heb, probeer ik ook daar minstens 1 keer per week naartoe te gaan. Dinsdag ging ik voor het eerst spinnen met een vriendin en dat viel heel goed mee. Ik vind het niet zo leuk als lopen, maar als tussendoortje wil ik nog wel wat spinninglessen meepikken.

Woensdag 24 augustus
Woensdag deed ik een 30 minuten durende flexibility workout via de Nike Training Club app. De workout was vooral gericht op het onderlichaam en hij deed echt deugd voor mijn vermoeide beenspieren.

Donderdag 25 augustus
Een dagje rust want ik voelde dat mijn benen nog niet helemaal oké waren na die 13km op zondag, de intervaltraining van maandag en de spinningles op dinsdag. Daarnaast was het ook nog eens de warmste dag van het jaar en wilde ik liever op mijn gemak van de avondzon genieten.

Vrijdag 26 augustus
Samen met een vriendin deed ik een heel rustige herstelrun van 4,5 km. Ik vind het ontzettend fijn om tijdens het sporten bij te praten met iemand. Het is gezellig, de tijd vliegt voorbij en tegelijk maak ik ook nog eens de nodige kilometers.

Zaterdag 27 augustus
Mijn allereerste 16 km! Ik was van tevoren zo zenuwachtig want ik had nog nooit verder dan 13 km gelopen, maar wauw wat ging het goed. Ik denk dat ik nog nooit zo euforisch ben geweest na een run en ik moet mezelf nu echt tot de orde roepen dat niet elke 16 km zo vlot zal gaan. Maar voorlopig blijf ik nog eventjes nagenieten.

Zondag 28 augustus
Rustdag na de lange duurloop zodat ik mezelf kan opladen voor een nieuwe trainingsweek.

Hoe zag jouw trainingsweek er uit?

Liefs,
Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge