Running gear

Zichtbaar hardlopen in het donker

reflecterende-hardloopkledij

Nu het ’s avonds minder lang licht is en velen onder ons hun hardlooprondjes moeten afwerken in het donker, is het belangrijk om zichtbaar de weg op te gaan. Wij zien auto’s en fietsers namelijk van ver naderen, maar zij zien ons niet altijd. Omdat heel wat sportmerken reflecterende hardloopkledij verkopen, heb ik een lijstje gemaakt met een aantal items die niet in jouw kleerkast mogen ontbreken.

 

Roos accelerate jacket – Asics – €140

Roze hardloopkleding heeft bij mij altijd een streepje voor en dit wind- en waterbestendig jasje van Asics is perfect voor een run in de regen. Het jacket is bovendien voorzien van reflecterende elementen op de mouwen waardoor je zichtbaar bent voor andere weggebruikers.

Aeroloft bodywarmer flash – Nike – €200

Deze bodywarmer houdt je niet alleen warm wanneer het buiten koud is, maar is dankzij de reflecterende bovenkant ook jouw ideale partner in crime op donkere winteravonden.

Hardloopshirt – H&M – €24.99

 De komende maanden zal ik enkel hardloopshirts met lange mouwen dragen en dit kleurrijke exemplaar van H&M (met reflecterende elementen op de mouwen) is meer dan welkom in mijn kleerkast.

Speed 500 ignite nightcat – Puma – €130

Naast reflecterende kledij, mogen ook reflecterende hardloopschoenen niet ontbreken. Voor een snelle run in het donker is dit paar schoenen van Puma dan ook ideaal.

Run light – Decathlon – €39.99

Be your own light in the dark. Dit run light maakt je niet alleen zichtbaar voor andere weggebruikers, maar zorgt er ook voor dat jij zelf goed ziet waar je je voeten neerzet. Het lampje heeft drie standen en heeft (in de laagste stand) een batterijduur van wel 5 uur. Op dit moment ben ik het run light aan het testen, dus een review komt er snel aan!

Air zoom structure 20 shield – Nike – €165

Sinds de halve marathon heb ik mezelf een nieuw paar hardloopschoenen beloofd en de air zoom structure 20 staat hoog op mijn lijstje. Deze shield-versie heeft een waterbestendige laag en zorgt voor een verhoogde zichtbaarheid in het donker.

 Hoofdband – Decathlon – €7.99
Vanaf dat het buiten een beetje kouder wordt, krijg ik last van mijn oren en moet ik een hoofdband dragen omdat de pijn anders niet te houden is. Dit exemplaar van Decathlon houdt mijn oren lekker warm en zorgt er dankzij de reflecterende print ook voor dat ik extra zichtbaar ben.

Rain by night regenjack – Decathlon – €39.99

Wil je hardlopen in de regen en daarbij ook nog eens goed gezien worden? Dan is dit regenjasje van Decathlon iets voor jou. Dankzij de gele kleurvakken en de reflecterende details ben je er immers goed zichtbaar.

Lange tight – Asics – €80

Ik heb een zwak voor tights met een mooie print en het was dan ook meteen liefde op het eerste gezicht met deze reflecterende tight van Asics. Hij is tevens ook verkrijgbaar in het roze en paars.

Wat draag jij om zichtbaar te blijven in het donker?

Liefs,
Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Bente 7 november 2016 at 17:20

  Ik heb tijdens het hardlopen in het donker altijd een lichtje om mijn arm heen, en op de meeste sport kleren die ik heb zit vaak we iets van reflectie.

  Die tight vind ik er heel erg tof uit zien!

 • Reply Carolien - On a Healthy Adventure 12 november 2016 at 11:45

  Ik zorg voor reflecterende banden of sportkledij met reflecterende elementen. Die Aeroloft bodywarmer flash van Nike ziet er wel de moeite uit! Zo ben je zeker voldoende zichtbaar.

 • Reply Tips voor het hardlopen in het donker - Run Love Dream 23 november 2016 at 09:08

  […] Reflecterende hardloopkleding is belangrijk tijdens ochtend- en of avond runs, maar daarnaast zijn er ook nog een aantal andere zaken waar je rekening mee moet houden als jij gaat hardlopen in het donker. Met deze tips maak jij je hardlooprondjes in het donker veiliger én aangenamer.  […]

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge