Training

Running to Antwerp 10 Miles

Hardlopen helpt mij te ontspannen en het zorgt ervoor dat ik op tijd en stond mijn hoofd eens kan leegmaken. Maar om echt gemotiveerd te blijven, en zeker tijdens de koude wintermaanden, heb ik een hardloopdoel nodig.

Sinds ik drie jaar geleden begonnen ben met lopen, droom ik er van om een marathon te lopen. Mijn voorkeur ging lange tijd uit naar die in Barcelona, maar hoe meer ik over het lopen van een marathon lees, hoe meer ik begin te twijfelen over de locatie.

Is Barcelona wel geschikt voor een beginner? Loop ik niet beter een marathon met een (bijna volledig) ‘vlak’ parcours zoals in Berlijn of Parijs? Kies ik voor een marathon in het voorjaar of het najaar? Het zijn allemaal vragen waar ik mee zit en waar ik nu nog geen antwoord op heb. Wat wel vaststaat is dat ik hem in 2017 wil lopen en dat ik er alles, maar dan ook echt alles, aan zal doen om zo’n marathon tot een goed einde te brengen.

Op dit moment lijkt de gedachte dat ik 42,195 km (aan één stuk!) zou kunnen lopen nog onwezenlijk en gek en daarom heb ik mezelf een aantal realistische tussendoelen gesteld. Zo lijkt mijn marathondroom toch iets haalbaarder en heb ik continu iets om naartoe te werken.

Het eerste doel wordt de Antwerp 10 miles op 17 april 2016. Die wedstrijd heeft een uitdagend parcours en staat tegelijkertijd bekend om haar fijne sfeer. Het zal de eerste keer zijn dat ik meedoe aan een wedstrijd die langer is dan 10 km. En het wordt ook de eerste keer dat ik deelneem aan een massa-evenement waar bijna 30.000 lopers aanwezig zullen zijn. Best wel spannend dus!

Wat is jouw hardloopdoel?

Liefs,
Aurelie

Follow my blog with Bloglovin

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply BySilke 6 december 2015 at 17:12

  Superleuk dat je zulke doelen stelt voor jezelf! Eigenlijk zou ik dat ook moeten doen, dus misschien moet ik ook eens uitkijken naar zo’n haalbaar doel als 10 kilometer om mee te beginnen. Ik vind de lay-out van je nieuwe blog echt heel mooi!

  • Reply Aurelie 8 december 2015 at 21:22

   Zeker doen! Ik ben ook begonnen met haalbare 5 kilometer wedstrijden bij mij in de buurt en zo ben ik alsmaar aan meer en meer wedstrijden beginnen deelnemen. En dankje, ik heb echt het hele internet afgezocht naar een mooi thema, haha.

 • Reply beautifulday4makeup 7 december 2015 at 15:23

  Veel succes met het trainen. Ik denk niet dat ik het zou kunnen 🙂

  • Reply Aurelie 8 december 2015 at 21:21

   Bedankt voor de succeswensen! Ik dacht drie jaar geleden ook niet dat ik ooit in staat zou zijn om de 10 miles te lopen, maar veel trainen loont, haha.

 • Reply Carolien - On a Healthy Adventure 8 december 2015 at 13:45

  Leuk dat je een nieuwe blog bent begonnen, helemaal jouw passie 🙂
  Gewoon gaan voor die marathon in Barcelona. Eerst beginnen met de 10 miles en dan naar die marathon toe werken, dat lukt je wel. Succes!

  • Reply Aurelie 8 december 2015 at 21:22

   Bedankt voor je lieve reactie! Inderdaad eerst zien voor die 10 miles (en dan hopelijk de halve van Brussel in oktober), hihi.

 • Reply Ingrid 16 maart 2016 at 18:09

  Mijn doel was de 10km van Brussel op 24 april, maar uiteindelijk zullen het de 5km worden. Geeft niet, we nemen even gas terug om terug te kunnen opbouwen en ergens dit jaar wil ik (met jou?) een 10km race lopen! Groetjes, Ingrid

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge