Training

Nog 89 dagen tot mijn tweede marathon

tweede-marathonNa de marathon van New York had ik de marathonkriebels te pakken. Dat ik in 2018 een tweede marathon zou lopen stond snel vast. Wekenlang heb ik echter getwijfeld of ik eentje in het voorjaar of najaar wilde doen. Sinds een tijdje heb ik een beslissing gemaakt. Op 22 april verschijn ik immers aan de start van de marathon in Antwerpen!

Vorig jaar deed ik mee aan de Antwerp 10 miles, maar ik had toen nooit gedacht dat ik daar een jaar later een marathon zou lopen. Het was pas toen tijdens mijn marathontraining heel wat mensen vroegen waarom ik geen marathon dichter bij huis liep zodat ze konden supporteren, dat ik het begon te overwegen om mee te doen aan een marathon in België. Omdat ik de Antwerp 10 miles zo’n fijn loopevent vond en op social media ook veel positieve ervaringen over de marathon van Antwerpen tegenkwam, besloot ik om mij in te schrijven.

Mijn doel in Antwerpen? Sneller lopen dan in New York. Daar liep ik de marathon in 4u30. Met wat meer moeite moeten daar zeker een aantal minuten van af gaan. Zeker omdat het parcours in Antwerpen, in vergelijking met de bruggen en heuvels in New York, vrij vlak is. Daarnaast weet ik nu ook al beter hoe zo’n marathon eraan toegaat en kan ik me beter voorbereiden op de pijn doe me te wachten staat. Want dat het pijn gaat doen, staat sowieso vast.

De komende maanden staan al mijn runs dus in het teken van Antwerpen zodat ik daar op 22 april als de beste versie van mezelf van start kan gaan. Net zoals voor de marathon van New York heb ik weer een schema op maat dat gebaseerd is op mijn hartslagzones. Ik heb er alvast ontzettend veel zin in!

Liefs,
Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge