Training

Nog 229 dagen tot mijn eerste marathon

marathon-new-yorkDrie jaar geleden nam ik mezelf voor dat ik in 2017 mijn grote droom zou realiseren: het lopen van een marathon. Dat ik op dat moment nog geen 10 km kon lopen, toonde alleen maar hoe graag ik die mythische afstand wilde lopen en dat ik echt wou weten tot hoeveel mijn lichaam in staat is. Intussen zijn we 2017 en ligt die eerste marathon ook vast. En om eerlijk te zijn, het wordt nog mooier dan ik ooit had durven dromen want op 5 november sta ik aan de start van de marathon van New York!

De marathon van New York?! Waarom en hoe ben je daar binnen geraakt?

Intussen weet ik al bijna een maand dat ik in New York een marathon ga lopen en nog steeds verschijnt er een grote glimlach op mijn gezicht als ik er aan denken. New York heeft iets magisch en dat ik daar voor het eerst 42,2 kilometer mag/kan lopen, maakt mij ontzettend enthousiast! Ik had natuurlijk ook voor een marathon in België of Nederland kunnen kiezen, maar ik zag het groots en bovendien was dit een kans die ik niet kon laten liggen.

Ik ga namelijk niet alleen naar New York. Ik neem deel aan de marathonreis van Annemerel (en TUI). Het is geen geheim dat de blogartikels van Annemerel de aanzet tot mijn hardlooppassie zijn. Dankzij haar begon ik niet alleen met Start To Run, maar dankzij Annemerel (en vooral dankzij haar hardloopverhalen) durfde ik ook dromen en mezelf steeds meer uitdagen. Toen ik begin januari haar oproep zag, heb ik dan ook geen seconde getwijfeld. Inmiddels heb ik ook de officiële reisbevestiging gekregen en heb ik al een roomie gevonden; namelijk Marianne (crossmediagirlontherun). Zij zal er ook haar eerste marathon lopen en in de aanloop naar onze marathonreis zal zij ook regelmatig vlogs en updates plaatsen over haar trainingen.

Wat is het trainingsplan voor de marathon van New York?

De halve marathon tijdens de CPC was al een eerste voorbereiding op New York en de komende maanden staan ook nog de Antwerp 10 Miles en 20 km van Brussel op de planning om alvast te wennen aan grote hardloopevenementen. Vanaf begin juli – dat is ongeveer zo’n 18 weken voor de marathon – start ik dan met mijn hardloopschema. Hoe dat schema er exact gaat uitzien weet ik nog niet, maar daarvoor ga ik binnenkort langs bij een sportarts. Tegelijk wil ik tijdens die sessie bij de sportarts ook meer te weten komen over mijn hartslagzones en algemene conditie om gerichter te kunnen trainen voor de marathon. Op mijn blog vertel ik je uiteraard alle updates over mijn marathonavontuur ;).

Mocht je ook zin gekregen hebben om mee te gaan naar New York, er zijn nog steeds een aantal plaatsen vrij!

Liefs,
Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Linda 20 maart 2017 at 12:00

  Leuk! Wat gaaf New York! Ik ben ook aanwezig bij de Antwerp 10 miles 🙂 heb er zin in 🙂

  • Reply Aurelie 26 maart 2017 at 19:57

   Leuk! Misschien zie ik je daar dan wel :).

 • Reply Linda 21 maart 2017 at 13:34

  Wauw New York…daar wil ik ook nog wel eens lopen. Ik heb de Antwerp 10 miles al verschillende malen gelopen, een echte aanrader..dit jaar ben ik er spijtig genoeg niet bij omwille van concert de avond voordien…gaat me niet lukken om fris aan de start te verschijnen denk 😀
  Oh ja, ik ga dit jaar ook mijn eerste marathon lopen, maar ik heb voor dichterbij huis gekozen wegens reisstress..ik ga Eindhoven doen.
  Veel succes met je uitdaging en geniet van Antwerp 10 miles. Misschien tot 20km van Brussel .

  • Reply Aurelie 26 maart 2017 at 19:58

   Super dat jij ook dit jaar jouw eerste marathon gaat lopen! Jij ook veel succes met je voorbereiding voor de 20 km van Brussel (en marathon van Eindhoven) en wie weet zien we elkaar in Brussel.

  Leave a Reply

  CommentLuv badge