Wedstrijden

De leukste hardloopwedstrijden in september en oktober 2016

Runner's lab night runNiets leuker dan na maanden trainen aan de startlijn van een hardloopwedstrijd verschijnen. De adrenaline en stress die je voor de start voelt, het doorzettingsvermogen dat door je lichaam giert tijdens de wedstrijd, de glimlach op je gezicht eens je de finish nadert, … Het zijn stuk voor stuk emoties die ervoor zorgen dat deelnemen aan een hardloopwedstrijd super fijn is.

Speciaal voor jou heb ik de leukste hardloopwedstrijden van september en oktober op een rijtje gezet. Aan welke startlijn verschijn jij?

In Flanders Field Marathon (11 september)

in flanders field marathonDe In Flanders Field Marathon is een unieke marathon in de westhoek die vertrekt en aankomt in Nieuwspoort. Het parcours neemt je mee doorheen de beschermde Ijzervallei en brengt je langs de slagvelden van WO I. Naast de marathon is er ook een halve marathon en een run van 7 km.

 

Ostend Night Run (24 september)

ostend_night_runLiefhebbers van avondlopen kunnen op zaterdag 24 september in Oostende terecht voor de Ostend Night Run. De start en de aankomst liggen op de zeedijk ter hoogte van het Kursaal Oostende en het gevarieerde parcours loopt door het stadscentrum, de Japanse tuin en brengt je zelfs tot op het strand. Deelnemers hebben de keuze uit 7, 14 of 21 km en ook de kindjes kunnen meelopen want voor hen wordt er een kidsrun georganiseerd.

 

Runner’s Lab Night Run (24 september)

Runner's lab night runNa vijf edities in het Rivierenhof in Antwerpen, vindt de Runner’s Lab Night Run ditmaal voor het eerst plaats in de Gentse Blaarmeersen. De wedstrijd start na zonsondergang waardoor de volledige afstand (9 km) in het donker gelopen wordt. De deelnemers krijgen een headlight en een zwart t-shirt zodat het hele domein baadt in een mystieke sfeer.

 

Brussels Half Marathon & Marathon (2 oktober)

BXmarathon2015-16De Brussels Half Marathon & Marathon is een vaste waarde in de Belgische loopagenda en brengt jaarlijks heel wat lopers naar Brussel. De wedstrijd start in het Jubelpark en doorkruist dan de stad via het park van Tervuren om na 21,1 km (of 42,195) te eindigen aan de Beurs. Naast de halve en hele marathon wordt er ook een mini-marathon georganiseerd (5 km).

 

Race against Nature (1 en 2 oktober)

race-against-natureRage against Nature is alweer de vierde Spartacus Run van 2016 en gaat door in Averbode. Nieuw dit jaar is dat er ook een avondeditie op zaterdag 1 oktober is. De deelnemers starten bij het vallen van de avond en moeten met behulp van een headlight het 7 km lange parcours met 15 obstakels door het donker tot een goede einde brengen.  Op zondag bedraagt het parcours 10 km en moeten er 35 obstakels overwonnen worden.

Liefs,
Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge