Training

Halfweg 2018 – Hoe gaat het met mijn hardloopdoelen?

hardloopdoelen-2018-juliBegin 2018 stelde ik een aantal hardloopdoelen voor mezelf op. Stuk voor stuk doelen die uitdagend waren, maar die tegelijk ook realiseerbaar waren. De eerste helft van het jaar zit er intussen op en ik geef je graag een update van hoe het gesteld is met het behalen van mijn doelen.

PR op de marathon verbreken

Sinds New York heb ik de marathonkriebels te pakken en in het voorjaar wil ik dan ook mijn marathontijd scherper stellen. Alles onder 04:30:31 is prima, maar het liefst wil ik natuurlijk dat er wat meer marge opzit. Ik denk dat een tijd van 04:20:00 haalbaar moet zijn.

Een PR lopen op de marathon zit er dit jaar niet in voor mij. In april liep ik de marathon van Antwerpen, maar door de warmte verliep die helemaal anders dan verwacht. Ik voelde me niet goed en finishte uiteindelijk na 5 uur en 7 minuten. Aangezien ik in het najaar geen marathon meer ga lopen, heb ik dit doel dus niet gehaald. Een reden te meer om in 2019 extra hard mijn best te doen om dit doel alsnog te behalen.

1250 km hardlopen

Vorig jaar liep ik 1100 km hard en daar wil ik in 2018 graag nog wat kilometers aan toevoegen. 1250 km, dus zo’n 100 km per maand, zou normaal gezien haalbaar moeten zijn. Nu maar hopen dat ik niet geblesseerd raak of niet getroffen wordt door een hardloopdip.

Op dit moment staat de teller op 570 km en ben ik dus nog niet halfweg in het bereiken van dit doel. De komende maanden worden intensieve trainingsmaanden dus ik geef het behalen van die 1250 kilometer zeker nog niet op!

Meedoen aan 15 wedstrijden

Meedoen aan hardloopevenementen vind ik ontzettend leuk en dit jaar wil ik dan ook zeker aan minstens vijftien wedstrijden deelnemen. En die 15 wedstrijden mag je heel ruim zien; dat gaat van een 5km tot een marathon, van grote wedstrijden tot kleinschalige events, van wedstrijden bij mij om de hoek tot in het buitenland. Ik heb er alvast een aantal op de planning staan, maar suggesties voor leuke wedstrijden zijn altijd welkom!

Mijn favoriete doel :-). Ik vind meedoen aan wedstrijden zo leuk dat ik het liefst van al er elk weekend eentje zou willen doen. De afgelopen maanden nam ik al deel aan 11 events (Solidpharma Run Essene, Brussels 5 Miles én Brussels 10 Miles, Marathon Antwerpen, Denderloop, Dwars door Brugge, 20 km door Brussel, Great Breweries 25K Walk, 12 km van Anderlecht, Run to Tokyo, ’t Hol Op Wambeek) en er staan er nog minstens evenveel op de planning.

PR op de halve marathon verbreken

Tijdens de CPC verbrak ik vorig jaar mijn PR op de halve marathon en daar wil ik in 2018 graag verandering in brengen. Mijn doel is om in het voorjaar te focussen op de marathon om dan in het najaar voluit voor een halve te gaan. Mijn PR staat nu op 02:05:24, maar dat zie ik liever terugzakken tot 01:59:59.

Op 25 juli leg ik een conditietest af en vanaf dan staat alles in het teken van het verbreken van mijn PR op de halve marathon. Dit hoop ik op 21 oktober in Brugge te kunnen doen.

Nog meer samen lopen en nieuwe mensen ontmoeten

In 2017 (en eigenlijk ook al in 2016) ontdekte ik dat hardlopen absoluut geen eenzame sport is. Mijn mooiste hardloopmomenten beleefde ik namelijk samen met anderen in plaats van alleen. In 2018 wil ik dan ook nog meer hardloopmomenten delen met anderen. Het geeft namelijk ontzettend veel energie om mekaar te motiveren en het beste uit onszelf te halen.

Dit doel is eigenlijk niet meetbaar, maar ik kan wel zeggen dat ik hiermee het meeste vooruitgang boek. Bij elke wedstrijd waaraan ik dit jaar al heb deelgenomen, was ik in goed gezelschap van familie, vriendinnen of collega’s en dat zal de komende maanden zeker niet veranderen. Daarnaast heb ik dit jaar ook al een aantal keer het geluk gehad om andere hardlopers die ik vanop instagram ‘ken’ ook in het echt te ontmoeten op events. Graag meer van dat!

Liefs,
Aurelie

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge